Prinsessenstamppot

8 x stamppot piepers

De winter is hét seizoen om lekkere stamppotjes te eten. De dagen zijn koud en kort, en wat is er dan lekkerder dan een goede stamppot om je op te warmen? Wil je eens wat anders dan hutspot, andijviestamppot of boerenkoolstamppot? Wij hebben acht toprecepten verzameld, dus haal die stamper maar uit de kast!

1: Oosterse stamppot
Geef een Oosters tintje aan de oer-Hollandse stamppot met dit recept met paksoi, rode peper, kokosmelk, taugé en teriyakisaus! Verder zit er kastanjechampignons en cashewnoten in de stamppot. Allemaal heerlijke ingrediënten dus!

2: Crunchy broccolistamppot
Deze broccolistamppot is een waar feestje op je bord: romige stamppot met crunchy macadamianoten en gebakken uitjes! Serveer er een lekkere (vegetarische) rookworst bij, en het plaatje is compleet. Succes gegarandeerd!

3: Stamppot met prei, sperzieboontjes en mosterd
Wedden dat je deze variant nog niet kent? Stamppot met spekjes, prei, sperziebonen en mosterd. Deze stamppot is ook wat frisser dan wat je gewend bent, omdat je crème fraîche gebruikt in plaats van melk. Leuk om mee te experimenteren!

4: Prinsessenstamppot
Hoe vrolijk ziet deze prinsessenstamppot eruit? De bietjes geven de stamppot deze mooie kleur en maken het samen met de appel een beetje zoetig. Er gaan ook spekjes doorheen, wat de stamppot weer een beetje hartig maakt. Kortom, een interessante combi van lekkere ingrediënten!

5: Andijviestamppot met gehaktballen
Dit recept komt wat meer in de buurt van een traditionele andijviestamppot, maar dan met kruiden-roomkaas en walnoten! Ook maak je de gehaktballen zelf van gehakt, ei, kruiden, paneermeel en ketchup. Niks beters dan huisgemaakte gehaktballen!

6: Oosterse hutspot met knoflook en pittige ui
Is hutspot jouw favoriete soort stamppot? Probeer dan eens deze Oosterse versie met pittig gekruide uitjes! En zoals we gewend zijn van stamppot, is deze hutspot hartstikke simpel en staat hij zo op tafel!

7: Spitskoolstamppot met oude kaas
Spitskoolstamppot is ook een leuke variatie op jouw good old stamppotrecept. De oude kaas geeft een hem licht pittige smaak. Serveer er een lekkere speklap of een vleesvervanger bij en eet smakelijk!

8: Stamppot sla met sojachampignons en seroendeng
Dit laatste stamppotrecept maak je met romaine sla, champignons en seroendeng. Wat kaas erbij doet het natuurlijk ook altijd goed. Smullen maar!

Recepten van Uit Pauline’s Keuken, Gewoon wat een Studentje ‘s Avonds Eet, Leuke Recepten en Mind Your Feed.