8x Oven piepers

Aardappel uit de oven zijn bij velen favoriet, en met een goede reden! Of je nu kiest voor gehakt, kip of groente: een aardappelschotel uit de is eenvoudig te maken, want de oven doet het meeste werk. We delen 8x piepers uit de oven die deze herfst een plekje in jouw weekmenu verdienen.

1. Hartige taart met broccoli en aardappel

Deze hartige taart is een plaatje om te zien en ontzettend makkelijk te maken. Ook handig: je kunt de taart vooraf maken en op een later moment opwarmen. Maak dan alleen nog een lekkere, simpele salade voor erbij en zet een heerlijke maaltijd op tafel.

2. Traybake met aardappel

Een traybake is een gerecht dat op een bakplaat in de oven wordt bereid. De traybake is eigenlijk een AGV-concept, maar dan alles samen op een bakplaat. Deze variant combineert aardappelen, diverse groenten en kip. Makkelijk en boordevol groenten.

3. Ovenschotel met kabeljauw

Eerst rooster je de aardappels en wortel met een kruidendressing tot ze zacht zijn. En op het laatst gaat de kabeljauw erbij, omdat die minder lang nodig heeft om te garen. De partjes tomaat hebben ook maar kort nodig, en het citroensap geeft vlak voor het serveren een frisse touch. Geniet van deze ovenschotel!

4. Groentegratin 

Een ovenschotel met extra veel groenten? Dan is deze gratin met plakjes courgette, wortel, tomaat en aardappel een aanrader. Uiteraard, zoals het hoort, in room en gegratineerd met kaas.

5. Stamppot uit de oven 

Fan van stamppot en wil je een keer iets nieuws proberen? Probeer dan eens een ovenschotel in stamppot-style. In combinatie met pittig gehakt en kaas, heb je in een handomdraai een heel andere versie van de hutspot op tafel staan.

6: Aardappellasagne met ham

Wist je dat je lasagne ook met aardappelschijfjes kunt maken, in plaats van lasagnebladen? Je kunt op die manier eindeloos variëren, bijvoorbeeld deze variant met hamreepjes, broccoli en bechamelsaus.

7. Shepherd’s pie met linzen

De Britten zochten een creatieve manier om restjes te verwerken en zo werd de Shepherd’s pie geboren. Een ovenschotel met gehakt en romige aardappelpuree. Voor de herfst kun je ‘m maken met linzen, pastinaak en champignons. Dat maakt deze variantie ook nog eens vegetarisch.

8. Gnocchi met spinazie

Gnocchi kun je ook heel goed in ovenschotels verwerken. Benieuwd? Probeer eens deze gnocchi met geitenkaas en spinazie. Lekker en makkelijk voor de afwisseling!

Recepten van Francesca Kookt, Leuke Recepten, Allerhande, Uit Paulines keuken Lekker en Simpel en Laura’s Bakery.