10x vegetarische AGV

Zoek jij nog een lekker recept voor het avondeten? Piepers to the rescue! Maak eens een vegetarische AGV (Aardappel – Groente – Vega) maaltijd. Makkelijk, voedzaam en ook nog eens hartstikke duurzaam! Laat je verrassen door de 13 recepten in dit lijstje en tover vanavond de lekkerste vega piepermaaltijd op tafel!

1: Geroosterde aardappel-groente plaat

Zin in een makkelijke maaltijd, waar je bijna geen omkijken naar hebt? Dan is deze aardappel-groenteplaat iets voor jou! Het perfecte recept voor doordeweeks. Dit gerecht bevat ongeveer 250 gram groente per portie.

2:  Vegetarische moussaka

Moussaka, een heerlijke Griekse ovenschotel die verrassend makkelijk te maken is. Gebruik aardappelen, tomaat en aubergine om deze smaakvolle maaltijd op tafel te zetten. Een gezonde optie die je van tevoren kunt klaarmaken en snel kunt serveren. Deze aanrader zal je zeker niet teleurstellen!

3: Bloemkoolcurry met aardappel

Een curry kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, want er zijn ontzettend veel opties voor vegetarische curry’s. Bloemkool is een heerlijk ingrediënt voor een vegetarische AGV. Lekker veelzijdig, en door zijn neutrale smaak heerlijk te combineren in een curry als deze. Deze kruidige curry tover je in 45 minuten op tafel en is een echte groente-bom, met maar liefst 350 gram groente per portie.

4: Aardappel broccoli ovenschotel

Deze aardappel broccoli ovenschotel kun je al de dag van tevoren maken. Wel zo makkelijk op een drukke doordeweekse dag! De kaas geeft dit gerecht een lekkere pittige smaak. Succes is met dit recept gegarandeerd! Dit gerecht bevat ongeveer 250 gram groente per portie.

5: Vegatarische wok

Zin in een heerlijk wokgerecht? Probeer dan eens dit recept met geroerbakte pompoen, krieltjes, pastinaak en paddenstoelen. Of je nu een keukenkoning(in) bent of gewoon wat nieuws wilt proberen, dit gerecht is superleuk om te maken en nog lekkerder om te eten. 

6:  Spruitjes gratin met aardappelschijfjes

Comfort food alert! Deze gratin met spruitjes, aardappelschijfjes en room saus is echt een aanrader. Deze ovenschotel zit boordevol vitamine C en bevat ongeveer 375 gram groente per portie.

7: Aardappel nacho ovenschotel

Tijd voor een Mexicaanse fiësta op tafel! In deze aardappel nacho ovenschotel komt de smaak van de Hollandse pieper in een Mexicaans jasje goed tot zijn recht en combineert heerlijk met de romige avocado en zoete tomaatjes. In dit recept zit ongeveer 275 gram groente per persoon.

8: Biet bourguignon met aardappelpuree

Dit recept is een heerlijke variant op de bekende boeuf bourguignon, gemaakt van rundvlees en spek. Deze vegetarische versie maak je met biet, wortel, zilveruitjes, paddenstoelen en een grote scheut scheut rode wijn. Smullen dus! Met ongeveer 450 gram groente per portie, weet je zeker dat je genoeg groente binnen krijgt met deze AGV.

9. Gnocchi met pompoen en geitenkaas

Pasta, maar dan gemaakt van aardappel en bloem: gnocchi! Met deze herfstige variant met pompoen en geitenkaas ben je verzekerd van een kleurrijk feestje op je bord. Extra mooi meegenomen: je zet dit recept in 20 minuten op tafel! Het recept bevat 240 gram groente per persoon.

10: Vegan auberginestoof met zoete aardappel en rozijnen

Last but not least: deze heerlijke vegan auberginestoof met zoete aardappel en rozijnen! Vol van smaak door de bosui, olijven en kappertjes. Wanneer je dit gerecht een dagje laat staan, is hij de volgende dag nóg lekkerder! Met meer dan 500 gram groente per portie, is dit een AGV om echt eens een keer uit te proberen.

Recepten van De Hippe Vegetariër, Miljuschka, Jaimy’s Kitchen, Ei Ei Ei, Foxilicious, Francescakookt, Beaufood, Gewoon Hanne, Vegan Revolutie, Eefkooktzo en Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.