Gnocchi met pompoen en geitenkaas

De lekkerste en meest kleurrijke maaltijd om de herfst mee in te luiden? Deze vegetarische gnocchi met pompoen en geitenkaas van onze ambassadeur Eef Kookt Zo. Door de gnocchi te bakken krijgt het een knapperig laagje met een romige binnenkant. Lekker! Dit recept bevat 550 kcal en 240 gr groente per portie (2 personen). Bereidingstijd: 20 minuten.

20 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

  • 100 gr groene aspergetips
  • 15 gr pijnboompitten
  • olijfolie
  • boter
  • 200 gr pompoen, in blokjes
  • een halve tl piment
  • 400 gr gnocchi
  • 100 gr cherrytomaten, gehalveerd
  • 75 gr geitenkaas
  • 75 gr verse babyspinazie
  • 2-3 el groene pesto
  • peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Stap 1: Kook de aspergetips en rooster de pijnbompitten

Breng een steelpannetje met water en een snuf zout aan de kook. Kook hierin de groene aspergetips beetgaar en spoel ze daarna af onder de koude kraan. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan.

Stap 2: Bak de pompoen en gnocchi

Verhit daarna een beetje olijfolie en een klontje boter in de koekenpan en bak de pompoen blokjes gaar. Breng op smaak met piment, peper en zout. Verhit daarna een beetje olijfolie en een klontje boter in de koekenpan en bak de gnocchi vervolgens in ca. 8 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3: Voeg de cherrytomaten toe en serveer

Voeg dan de groene aspergetips toe, bak even kort mee en tot slot bak je (heel kort) ook de gehalveerde cherrytomaten even mee. Verdeel dit over 2 borden, strooi de pijnboompitten erover, verkruimel de geitenkaas en druppel er tot slot nog wat groene pesto overheen. Serveer met de knapperige babyspinazie als salade erbij. Eet smakelijk!

Dit recept is van onze ambassadeur Eef Kookt Zo.

Vergelijkbare recepten