Vier de nieuwe oogst en rooi je eigen aardappels

Vier op zaterdag 4 september 2021 de nieuwe aardappeloogst tijdens de Nationale Aardappelrooidag bij Boerkok in Lelystad. Van 12:00 tot 16:00 uur zijn er verschillende activiteiten te doen voor jong en oud: krijg een kijkje achter de schermen én rooi je eigen aardappels tijdens de ‘Tour de Boer’, pof een heerlijke aardappel of ga creatief aan de slag met zelfgemaakte aardappelstempels. Toegang is gratis.

Waar? Boerkok, Meerkoetenweg 9, 8218 NA Lelystad
Wanneer? 4 september 2021
Hoe laat? Er is doorlopend programma van 12:00 – 16:00 uur

Tour de Boer
Elk half uur start er een Tour de Boer, waarbij je samen met de boer naar het aardappelveld gaat om zelf aardappels te rooien. Neem je eigen tasje mee zodat je jouw aardappels makkelijk mee terug kan nemen! Tijdens de tour geeft de aardappelteler je een kijkje in het proces van de aardappelteelt. De Tour de Boer duurt ongeveer 15 minuten. 

Aardappelstempels maken
Laat je creativiteit de vrije loop gaan en maak je eigen aardappelstempel. Leuk voor kinderen én ouders! Verzin eigen vormen en stempel ze in verschillende kleuren. Je kan je kunstwerk mee naar huis nemen of hang ‘m op bij de boerderij.

Een gepofte aardappel of een puntzak friet
Trek gekregen? Ga voor een gepofte aardappel of een puntzak friet. Er zijn verschillende toppings om jouw gepofte aardappel helemaal af te maken.Aardappeldiner
Schuif in de avond aan bij het aardappeldiner! Het aardappeldiner is van 18:30 – 21:30 uur, en is een 4-gangen menu voor €37,50 excl. drinken. Meer informatie en aanmelden kan via de site van Boerkok.

De Nationale Aardappelrooidag wordt georganiseerd door de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) om aandacht te vragen voor dit mooie oer-Hollandse product. De pieper verdient namelijk een plek in de spotlights als lokale held. De aardappel hoort niet alleen thuis in onze keuken, maar is ook superfood en een klimaatkanjer ineen. Ook past hij perfect in de groeiende waardering voor eerlijk, lokaal en vegan eten. Want hou je van lekker eten van dichtbij, dan is de aardappel je vriend en goede buur tegelijk.

Tijdens de Nationale Aardappelrooidag hanteren we de COVID-richtlijnen zoals voorgeschreven door het RIVM. Heb je koorts, ben je verkouden of ervaar je andere klachten? Blijf thuis en maak een testafspraak.