De Aardappelverkiezing

Stamppot andijvie is verkozen tot favoriete aardappelgerecht van Nederland tijdens Aardappelverkiezing!

Vandaag ging Nederland naar de stembus. In het proef- en stemlokaal in de Posthoornkerk in Amsterdam stemden mensen stemhokjes voor hét favoriete aardappelgerecht van Nederland. De stemmen zijn nu geteld, en stamppot andijvie kwam met afstand als winnaar uit de bus.

Elke smaak telt

Bezoekers stonden in de rij om hun stem uit te brengen smaak tijdens de eerste Aardappelverkiezing van Nederland. Uit de voorverkiezing bleek dat Nederland gek is op aardappelen. Uit ruim 700 reacties kwamen de stamppot, friet en ovenschotel als absolute favorieten uit de bus. Om de ultieme test aan te gaan, creëerde chef en aardappelliefhebber Samuel Levie speciaal voor de verkiezing drie ultieme varianten van de gerechten: friet met dragonmayo en gepekelde eierdooiers, gegratineerde ovenschotel met pompoen en waterkers, en andijviestamppot met koningsboleet en sjalottenjus.


“Verkiezingstijd staat normaal gesproken in het teken van verdeeldheid, maar de aardappel verbindt! Iedereen houdt van de aardappel en er is voor elke leeftijd, portemonnee, culturele achtergrond en politieke voorkeur wel een aardappelgerecht te vinden.” – Samuel Levie, chef van de Aardappelverkiezing