Makkelijk en Snel
Salade
Budget
Picknick
BBQ
20min
Vega

Wally’s krieltjessalade met bleekselderij en dragon .

4 Personen

Een krieltjessalade hoeft niet saai te zijn als je maar de juiste ingrediënten gebruikt. De bleekselderij zorgt voor een bite en tevens kruidige smaak. De dragon maakt het geheel met zijn anijsachtige smaak weer iets zoeter. De bosui heeft een ui-achtige smaak en geeft samen met de rode peper een spicy twist aan het gerecht. Een krieltjessalade met pit dus! Het recept is van voormalig Toscanini-chefkok Wally Bosman.

    Ingrediënten
  • 500 gr krieltjes in schil
  • sap van 1 citroen
  • 4 bosuitjes (in dunne ringetjes)
  • 2 stengels bleekselderij (in stukjes)
  • 1 verse rode peper (zonder zaad en fijngesneden)
  • bosje verse peterselie (fijngehakt)
  • 4 takjes verse dragon (alleen de blaadjes, fijngehakt)
  • 6 el olijfolie
  • scheutje witte balsamico-azijn
  • zout en peper
Bereiding

Halveer de krieltjes. Stoom of kook de krieltjes in ruim gezouten water in circa 10-12 minuten gaar.

Giet af. Maak ondertussen de dressing. Meng het citroensap, bosui, bleekselderij, rode peper, dragon, olijfolie en een scheutje witte balsamico-azijn.

Schep de nog warme krieltjes door de dressing. Prak een gedeelte van de krieltjes voor een smeuïg resultaat. Laat de salade even staan zodat de smaken goed intrekken.

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief