Truffelaardappelpuree met lamsfilet

Hoe geef je meer smaak aan aardappelpuree? Voeg wat truffelolie toe! Dat smaakt heerlijk bij een goed stuk lamsvlees.

35 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 2 grote, bloemige, geschilde aardappels
  • 40 g gezouten boter
  • 0,5 el truffelolie
  • 1 kleine lamsfilet
  • 2 el geschaafde pecorino
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

Stap 1: maak de aardappelpuree

Snijd de aardappel in stukken. Gaar de aardappelblokjes met 1 eetlepel water afgedekt in de magnetron 3 Ć  4 minuten op 900 Watt (halverwege een keer omscheppen en 5 minuten laten nagaren). Pureer ze, meng met de boter en de truffelolie. Kruid met peper en zout. 

 

Stap 2: bak ondertussen de lam

Bak de lamsfilet roze in olijfolie, snijd in plakjes en serveer ze op de truffelpuree. Strooi er geschaafde pecorino over.

Vergelijkbare recepten