Torentjes van aardappels en cheddar

1 u 10 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kleine, vastkokende aardappels, gewassen en geschild
  • boter
  • 1 medium ui, in ringen
  • 200 g cheddar
  • wat verse tijm
  • 125 ml room

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels ondertussen beetgaar in een bodempje water in de magnetron (+/- 6 minuten op 600W). Snijd ze in sneetjes.

Beboter een ovenschotel en vul een servetring met enkele laagjes aardappel, enkele uiringen, cheddar en tijm. Eindig met opnieuw enkele aardappellaagjes. Druk de laagjes aan, en doe er 2 eetlepels room op. Haal de ring weg.

Maak nog 3 torentjes en bak ze gedurende 30 à 40 minuten. Bedek ze met aluminiumfolie als ze aanbakken.

Vergelijkbare recepten