Supersnelle aardappelgratin

Met een supersnelle aardappelgratin staat er binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel! Slechts een kwartier voorbereiden en dan in de oven! Een hartverwarmende klassieker en perfect als bijgerecht. Dit recept bevat 538 kcal per portie (6 personen). Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oventijd.

45 min
Vega

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 500 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 1 el creme fraiche
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper
  • snufje nootmuskaat
  • 8 takjes peterselie, fijn gehakt
  • 75 g Grana Padano, geraspt
  • 75 g boter

Voorbereiding

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in heel dunne plakjes.
Doe de room, melk, crème fraiche, zout, nootmuskaat, peper en peterselie in de mengkom en roer goed door elkaar. Voeg de aardappelplakjes toe en meng het geheel voorzichtig maar wel goed.

Vet de ovenschaal in met wat boter en stort het aardappelmengsel erin. De aardappelschijfjes horen nagenoeg onder te staan. Zorg dat de schaal hoog genoeg is zodat het geheel flink kan bubbelen zonder over te koken. Want geloof ons: het zal bubbelen!

Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas en verdeel er vervolgens in klontjes de overgebleven boter overheen.
Zet de schaal 25 tot 30 minuten in de oven op 180 graden.

Vergelijkbare recepten