Stoofschotel uit Constantinopel

Wist je dat Constantinopel de vroegere naam van de stad Istanbul was? Hoewel dit geen traditioneel recept is, zitten er wel een aantal typische ingrediënten uit de Turkse keuken verwerkt, zoals de tomaat, aubergine en sperziebonen.

50 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 5 grote, vastkokende aardappels
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 grote of kleine aubergines, gesneden in blokjes
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • 200 g prinsessenboontjes
  • 0,5 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl kaneel
  • 1 blik tomaten, in blokjes
  • 350 ml groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • Eventueel: zwarte olijven, peterselie of koriander

Voorbereiding

Stap 1: snijd en bak de groenten

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 vierkante centimeter. Verwarm de oven voor op 190°C. Doe olijfolie in een pan. Bak de ui en aubergine 2 à† 3 minuten. Voeg de overige groenten en de aardappels toe (uitgezonderd de tomaten). Kruiden met komijn, kaneel, zout en peper. Laat enkele minuten bakken terwijl je roert.

 

Stap 2: bak in de oven

Doe alle ingrediënten in een ovenschotel en voeg de tomaten en de bouillon toe. Je kan ook wat peterselie en geplette knoflook toevoegen. Bak het geheel minstens 30 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.

Vergelijkbare recepten