Krieltjes met aïoli van saffraan

Aïoli is een heerlijke knoflooksaus die goed past bij aardappels. Je kan het kant-en-klaar in de winkel kopen, maar veel leuker (en lekkerder) is om het zelf te maken!

25 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 30 gewassen krielaardappels
  • 1 eierdooier
  • 1 tl mosterd
  • 300 ml olijfolie
  • 1 teentje geperst knoflook
  • 0,5 tl tl saffraandraadjes of 0.5 capsule saffraanpoeder
  • citroen (het sap)
  • plantaardige olie

Voorbereiding

Stap 1: gaar en bak de aardappels

Kook de aardappels 2 à 3 minuten in een bodempje water in de magnetron (+/- 6 minuten op 600W). Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in de wok en bak de aardappeltjes gedurende 1 minuut (eventueel in meerdere porties).

Stap 2: aïoli

Voor de aïoli: meng de eierdooier met de mosterd en een beetje zout. Klop het mengsel druppelsgewijs door olijfolie. Voeg het citroensap toe. Breng op smaak met peper, zout en de geperste look.

Stap 3: saffraan

Laat de saffraandraadjes weken in 2 eetlepels heet water en druk de draadjes met een lepel in het water uit om smaak te geven en te kleuren. Laat het saffraanwater 5 minuten staan en meng dan door de aïoli.

Stap 4: serveren

Overgiet de aardappeltjes met de aïoli en serveer heet.

Vergelijkbare recepten