Groene aardappelsoep

Een groene soep met smaak! Er gaat namelijk een kruidenpuree van van lavas, tijm, majoraan, peterselie en basilicum door deze aardappelsoep.

35 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 4 kruimige aardappels
  • 1 l bouillon
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • boter
  • Takjes lavas, tijm, majoraan en peterselie
  • 1 bosje basilicum (voor de kruidenpuree)
  • 1 bosje peterselie (voor de kruidenpuree)
  • 1 stengel lavas (voor de kruidenpuree)
  • 1 takje dragon (voor de kruidenpuree)
  • 6 blaadjes spinazie (voor de kruidenpuree)
  • 100 ml olijfolie (voor de kruidenpuree)
  • vers geraspte nootmuskaat (voor de kruidenpuree)
  • 1 teentje knoflook (voor het opdienen)
  • 200 ml volle yoghurt (voor het opdienen)
  • 100 ml slagroom (voor het opdienen)
  • 20 rauwe rivierkreeftstaartjes (voor het opdienen)
  • zout en peper

Voorbereiding

Stap 1: maak de soep

Snipper de sjalotjes en de teentjes knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in wat boter zacht en glazig. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe de aardappelen in een grote pan met de ui en knoflook en schenk de bouillon en wijn erbij. Voeg de takjes kruiden toe en laat alles zachtjes doorkoken tot de aardappelen gaar zijn. Verwijder de takjes kruiden en pureer de soep in een blender. Breng hem op smaak met zout en peper.

 

Stap 2: maak de topping

Hak voor de kruidenpuree alle kruiden fijn en meng ze met de olijfolie. Voeg naar smaak nootmuskaat, zout en peper toe. Pers het teentje knoflook boven de yoghurt uit en meng de slagroom erdoor.

 

Vergelijkbare recepten