Fit
Feestje
Budget
2u 35min

Gewokte aardappelstrips met kortgebakken zalm .

4 Personen

Piepers met een stukje zalm eet je misschien wel vaker. Dit recept is bestaat uit zoetzoute zalm met strips van aardappel en paksoi. Daardoor proeft het net weer een beetje anders.

    Ingrediënten
  • 2 vastkokende aardappels
  • 200 g zalmfilets
  • 2 el grof zeezout
  • 2 el suiker
  • 1 rode peper
  • 1 struik paksoi
  • beetje peper
Bereiding

Stap 1: marineer de zalm

Meng suiker en zeezout, en kruid de zalmfilet met peper. Wrijf de zalm in met het zout-suikermengsel en laat enkele uren marineren in de koelkast. 

 

Stap 2: bereid de aardappel en paksoi

Schil de aardappeltjes en snijd in dunne strips. Spoel deze in water en droog. Was de paksoi en snij in dunne repen. Bak de aardappeltjes krokant in de wok en voeg de paksoi en rode peper toe. Als de aardappel en paksoi bijna gaar zijn, ga verder met de zalm.

 

Stap 3: bak de zalm

Schraap zout en suiker van de zalm. Verwarm de sesamolie in een koekepan en bak hierin de zalmfilet kort aan beide zijden. Serveer aardappeltjes en groenten op de zalm.

Tip .

De zalmfilet kan vervangen worden door een stukje tonijn of pangafilet.

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief