Gemarineerde aardappels

Aardappels kun je heerlijk marineren. Zet ze een uurtje of twee in een badje van je marinade en ze hebben de smaken helemaal opgenomen. Deze keer gebruiken we een balsamico marinade, waardoor ze een frisse smaak krijgen.

2 u 20 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 16 krielaardappels
  • 4 el olijfolie
  • 4 el vers gesnipperde kruiden (oregano, bieslook, peterselie of rozemarijn)
  • 2 el witte wijnazijn of balsamico
  • 1 medium rode, fijngehakte ui
  • 5 fijngehakte lente-uitjes (het groen en wit)
  • 2 tl vers gesnipperde peterselie
  • 1 el water
  • 1 el olie (bv. olijfolie)
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 tl mosterd

Voorbereiding

Stap 1: aardappels met kruiden

Kook de aardappels in een bodempje water tot ze gaar zijn. Meng de kruiden, balsamico en olijfolie en voeg ze bij de aardappels. Schud alles op om goed te mengen. Laat 2 uur afkoelen in de ijskast. Serveer koud of op kamertemperatuur.

Stap 2: de lichte vinaigrettetopping

Marineer de rode ui en de lente-uitjes (het wit en enkele cm van het groen) in een vinaigrette van water, olijfolie, rode wijnazijn en mosterd. Laat minstens 2 uur marineren op kamertemperatuur.

Meng de gehakte peterselie door de marinade en giet het mengsel over de aardappels.

Vergelijkbare recepten