Feestje
Salade
Picknick
BBQ
2u 20min
Vega

Gemarineerde aardappels .

4 Personen

Aardappels kun je heerlijk marineren. Zet ze een uurtje of twee in een badje van je marinade en ze hebben de smaken helemaal opgenomen. Deze keer gebruiken we een balsamico marinade, waardoor ze een frisse smaak krijgen.

    Ingrediënten
  • 16 krielaardappels
  • 4 el olijfolie
  • 4 el vers gesnipperde kruiden (oregano, bieslook, peterselie of rozemarijn)
  • 2 el witte wijnazijn of balsamico
  • 1 medium rode, fijngehakte ui
  • 5 fijngehakte lente-uitjes (het groen en wit)
  • 2 tl vers gesnipperde peterselie
  • 1 el water
  • 1 el olie (bv. olijfolie)
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 tl mosterd
Bereiding

Stap 1: aardappels met kruiden

Kook de aardappels in een bodempje water tot ze gaar zijn. Meng de kruiden, balsamico en olijfolie en voeg ze bij de aardappels. Schud alles op om goed te mengen. Laat 2 uur afkoelen in de ijskast. Serveer koud of op kamertemperatuur.

Stap 2: de lichte vinaigrettetopping

Marineer de rode ui en de lente-uitjes (het wit en enkele cm van het groen) in een vinaigrette van water, olijfolie, rode wijnazijn en mosterd. Laat minstens 2 uur marineren op kamertemperatuur.

Meng de gehakte peterselie door de marinade en giet het mengsel over de aardappels.

Tip .

Deze aardappeltjes zijn heerlijk fris bij een rundercarpaccio.

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief