Frisse salade van aardappel en appel met verse bieslook

Een frisse salade voor warme zomeravonden.

30 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 4 grote aardappels
  • 2 stevige appels
  • 4 el witte wijnazijn
  • peper en zout
  • 1/2 tl suiker
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el notenolie
  • 2 el zonnebloemolie of maisolie
  • snufje gerookte paprikapoeder

Voorbereiding

Stap 1: prepareer de aardappelen

Boen de aardappelen schoon. Kook de aardappelen in de schil in ca. 20 minuten beetgaar. Pel ze direct en snij ze in plakken.

Stap 2: meng de salade

Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij ze in dunne schijven. Meng de azijn met de peper het zout, de suiker, de bieslook en beide oliesoorten en schep hier de schijven aardappel en appel voorzichtig doorheen. Serveer de salade direct (lauw of koud) als bijgerecht. per persoon ca. 50 gram fruit.

Vergelijkbare recepten