Brandade van witvis en aardappeltjes met salie en chorizo-olie
Een brandade is een puree van aardappelen en vis. Het gerecht komt uit het Middellandse Zee-gebied en kan je op een broodje serveren, als amuse of zoals hier, met chorizo!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 3 middelgrote bloemige aardappels
- 25 g boter
- 150 g kabeljauwfilet
- 1 el verse fijngehakte salie
- 50 g chorizo in dunne plakken
- peper en zout
Voorbereiding
Stap 1: voorbereidingen
Schil de aardappels en kook ze gaar in water met wat zout. Verdeel de vis in kleine stukken. Smelt wat boter in een koekenpan.
Stap 2: bak de vis en pureer de aardappel
Bak de vis op een laag vuur zachtjes gaar. Pureer de aardappel en de vis met de boter en meng alles door elkaar. Voeg de salie en zout en peper naar smaak toe.
Stap 3: chorizo
Bak de chorizo in een koekenpan uit tot het vet vrijkomt. Serveer de brandade met een beetje chorizo-olie en de chorizo.