Aardappeltorentjes

25 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 grote, vastkokende aardappels
  • 4 dunne lapjes kalfsvlees
  • 1 appel
  • 200 g gemengde sla
  • 1 tomaat
  • 1 rode, gesnipperde ui
  • 1 el olijfolie
  • 8 satéstokjes

Voorbereiding

Stap 1: gaar de aardappels en vlees

Gaar de aardappels afgedekt gedurende 10 minuten met een bodempje water in de magnetron op 750 watt. Laat ze afkoelen en snij ze in plakjes van 0,5 cm dikte. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de lapjes kalfsvlees kort aan weerszijden goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. 

 

Stap 2: maak de spiesjes

Schil de appel en snij deze in 4 partjes. Verwijder het klokhuis. Snij elk partje in plakjes van 0,5 cm dikte. Prik afwisselend een appelplakje, een aardappelplakje en een stukje kalfsvlees op een satéstokje. Serveer met wat gemengde sla, ui en tomaat.

Vergelijkbare recepten