Aardappelburgers

Van aardappelpuree kan je van alles maken, zoals aardappelburgers! Door het afbakken krijgen ze een heerlijk krokant randje. Deze burger is ook een heerlijk vegetarisch alternatief voor een stukje vlees.

15 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 2 middelgrote bloemige aardappels, geschild en in blokjes
  • 2 blaadjes sla
  • 2 plakken tomaten
  • chillisaus
  • 2 el surimi of krabvlees
  • 1 ei
  • 4 el geraspte kaas (naar keuze)
  • bosje koriander
  • 1 el gesnipperde bieslook
  • paneermeel of panco (verkrijgbaar in de toko)
  • peper en zout
  • arachideolie om in te bakken

Voorbereiding

Stap 1: voorbereiden aardappels

Gaar de aardappelblokjes met 1 eetlepel water afgedekt in de magnetron ongeveer 3 minuten op 900 Watt (halverwege een keer omscheppen en 5 minuten laten nagaren). Laat goed afkoelen. 

Stap 2: de puree

Pureer de aardappel fijn met een half ei en de geraspte kaas. Kruid met peper en zout. Klop de rest van het ei los met een beetje water. Vorm burgers van de aardappelpuree, haal die door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel of panco.

Stap 3: bak de burgers

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de burgers rondom mooi gaar en bruin.

Stap 4: toppings

Versier met sla, tomaat, krab, koriander en bieslook en voeg wat chillisaus toe.

Probeer ook eens deze aardappelburgers met ham en kaas!

Vergelijkbare recepten