Aardappel-tomatensoufflé

Soufflés zijn perfect voor diners en andere gelegenheden waar je een maaltje voor je gasten serveert. Het ziet er leuk uit en ze zijn heel lekker. Belangrijk is het eiwit: hierdoor stijgt de soufflé op.

1 u
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 middelgrote bloemige aardappels
  • 300 g zongedroogde tomaten
  • 1 dl room
  • 6 eiwitten
  • 4 el fijngehakte basilicum
  • 100 gr geraspte kaas
  • 10 g boter voor invetten
  • peper en zout
  • 4 kleine vormpjes

Voorbereiding

Stap 1: gaar de aardappels

Warm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en kook ze gaar in water met wat zout.

Stap 2: gekruide aardappelpuree

Hak de zongedroogde tomaten grof. Pureer de aardappels samen met de room, de gehakte basilicum, de zongedroogde tomaten en de geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: eiwit voor de soufflé

Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer met vetvrije gardes zo stijf dat er pieken blijven staan. Spatel het geklopte eiwit door de puree. Spatel de puree in 4 ingevette kommetjes tot ze halfvol zijn.

Stap 4: in de oven

Zet de soufflétjes gedurende 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct.

Vergelijkbare recepten