Fit
Salade
BBQ
20min
Vega

Aardappel- en broccolisalade met spinaziepesto .

4 Personen
    Ingrediënten
  • 3 grote vastkokende aardappels in blokjes van 1 1/2 cm
  • 0,25 broccoli in roosjes
  • 1 kleine rode in ringen ui
  • 1 handje verse bladspinazie
  • sap van 1/2 citroen
  • 0,75 dl olijfolie
  • zout
  • (vers)gemalen peper
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • geschaafde Parmezaanse kaas
Bereiding

Gaar de aardappelblokjes met 1 eetlepel water afgedekt in de magnetron 5 à 6 minuten op 900 Watt (halverwege een keer omscheppen en 5 minuten laten nagaren).

Gaar de broccoliroosjes met 1 eetlepel water afgedekt in de magnetron ca. 4 minuten op 900 watt en laat 5 minuten nagaren. Spoel direct af onder koud stromend water om de kleur te behouden.

Pureer de spinazie met het citroensap en de olijfolie in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de aardappelblokjes en broccoliroosjes met de pesto. Verdeel over twee mooie schaaltjes. Werk af met rode ui, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Tip .

Dit recept is ook lekker met gewone basilicumpesto.

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het kennisplatform.
Vertel mij meer

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief