Zuiderse aardappelpuree met zwaardvis

Wat deze aardappelpuree Zuiders maakt? De olijven en kappertjes! Samen met de geroosterde tomaatjes en vis heb je net Italië op je bordje. Alleen een glas vino mist nog.

35 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 middelgrote bloemige aardappels
  • 4 x 120 g zwaardvisfilets
  • 250 g kerstomaten
  • 50 g groene ontpitte olijven
  • 50 g zwarte ontpitte olijven
  • 4 el kappertjes
  • bussel salie
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

Stap 1: maak de puree

Verwarm de oven voor op 180°C. Gaar de geschilde aardappelen in gezout water. Pureer de aardappels en meng de fijngehakte olijven en de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

 

Stap 2: maak de vis klaar

Leg de zwaardvis en de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met de salieblaadjes en kruid met peper en zout. Bak alles gedurende 15 minuten in de oven. Serveer de zwaardvis met de zuiderse puree.

Vergelijkbare recepten