Makkelijk en Snel
Fit
Uit de oven
35min

Zuiderse aardappelpuree met zwaardvis .

4 Personen

Wat deze aardappelpuree Zuiders maakt? De olijven en kappertjes! Samen met de geroosterde tomaatjes en vis heb je net Italië op je bordje. Alleen een glas vino mist nog.

    Ingrediënten
  • 6 middelgrote bloemige aardappels
  • 4 x 120 g zwaardvisfilets
  • 250 g kerstomaten
  • 50 g groene ontpitte olijven
  • 50 g zwarte ontpitte olijven
  • 4 el kappertjes
  • bussel salie
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
Bereiding

Stap 1: maak de puree

Verwarm de oven voor op 180°C. Gaar de geschilde aardappelen in gezout water. Pureer de aardappels en meng de fijngehakte olijven en de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

 

Stap 2: maak de vis klaar

Leg de zwaardvis en de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met de salieblaadjes en kruid met peper en zout. Bak alles gedurende 15 minuten in de oven. Serveer de zwaardvis met de zuiderse puree.

Tip .

Ook lekker met kabeljauw, tonijn of forel.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief