
Zomerse aardappelsalade met sardines
Deze salade is geen echte salade Niçoise, maar er wel door geïnspireerd. Lekker, luxe en culinair! Dit recept bevat 235 kcal per portie (4 personen).
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 eieren
- 1 blik sardines op olijfolie
- 1 el rodewijnazijn
- 3 tenen knoflook
- 3 vastkokende aardappelen
- olijfolie
- 200 gram Hollandse sperziebonen
- 10 cherrytomaten, gehalveerd
- 10 zwarte olijven ontpit en in stukjes
- 10 radijzen
- 10 basilicumblaadjes
Voorbereiding
Stap 1: kook en bak de aardappelen
Kook de aardappelen met de schil in 20 minuten. Laat ze afkoelen, snijd in parten en bak ze samen met de knoflook goudbruin.
Stap 2: maak de dressing
Kook de bonen en de eieren in 5 minuten halfzacht. Dit mag samen in een pan. Snijd de radijzen in kwarten. Meng de azijn, de olie van de sardines en versgemalen peper tot een dressing.
Stap 3: meng alle ingrediënten
Meng alle ingrediënten in een kom. Verdeel over twee borden. Pel de eieren, leg deze op de salade en scheur hier de basilicum overheen.