Makkelijk en Snel
30min
Vega
Kids

Witte asperges met nieuwe aardappels .

4 Personen

Dit is dé combinatie van het voorjaar. Heerlijk als de eerste nieuwe aardappels weer op de markt zijn. De eerste oogst van het jaar! Uit het buitenland, waar het warmer is, zijn ze er al in mei maar voor aardappels van eigen bodem moet je even wachten tot begin juni. De aardappels hebben een dunne schil. Schillen is niet nodig. Je kunt ze eventueel schrappen.

    Ingrediënten
  • 300 g nieuwe aardappels, goed gewassen
  • 12 stuks (witte) AA-asperges, geschild en houtige onderkant verwijderd
  • 75 g boter + extra
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 2 el fijngesneden peterselie
Bereiding

Stap 1: de aardappels

Snijd de aardappels in stukken van gelijke grootte of kies kleine exemplaren en laat ze heel. Leg ze in een pan en schenk er zoveel koud water bij dat ze voor de helft onder water staan. Voeg zout naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en breng de aardappels aan de kook. Draai het vuur iets lager en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet af en houd warm.

Stap 2: de asperges

Leg intussen de asperges in een hapjespan met een klein klontje boter en zout. Schenk er zoveel water op dat ze onder staan. Breng de asperges aan de kook, draai het vuur laag en kook ze 8 minuten. Draai dan het vuur uit en laat ze in hun kookvocht verder garen. Smelt 75 gram boter in een pannetje op laag vuur. Hak de eieren grof en roer ze met de peterselie door de gesmolten boter. Verdeel de asperges over 4 grote borden, schep de aardappels erop en het ei-botermengsel erover.

Tip .

Als je de schillen met de asperges meekookt, krijgt het kookvocht meer smaak. Vind je het lastig om de asperges tussen de schillen uit te vissen? Trek dan eerst een snelle ‘bouillon’ van de schillen en het water. Schenk dit na 15 minuten door een zeef en kook hier de asperges in.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief