Warm slaatje met pancetta en pijnboompitten

25 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 4 grote, vastkokende aardappels, gekookt en in dunne plakjes
  • 12 sneetjes pancetta of bacon
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 zakje babyspinaziebladeren
  • een handvol geroosterde pijnboompitten
  • notenolie

Voorbereiding

Wok de pancettasneetjes in olijfolie tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de wok en laat ze uitlekken op een papiertje. Bak de aardappels in de olie van de pancetta, eventueel in 2 porties.

Als de aardappels bijna gaar zijn (na 5 min), voeg je de pancetta opnieuw toe, samen met een beetje rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de spinaziebladeren en pijnboompitten in een slakom. Besprenkel met notenolie en bedek met de aardappel/pancettamix.

Vergelijkbare recepten