Wally’s fritatta uit de oven

De frittata is een van origine Italiaans. Het is een soort goedgevulde omelet die zich perfect leent voor restjes. Dit is frittata met aardappel en gesmoorde prei, op smaak gebracht met piment d’Espalette en peterselie. Het recept is van voormalig Toscanini-chefkok Wally Bosman.

1 u
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 1 el olijfolie
  • 1 prei
  • zout en peper
  • snufje piment d’Espalette (of gebruik paprikapoeder/cayennepeper)
  • 8 eieren
  • bosje peterselie (fijngehakt)
  • Extra nodig: ovenschaal en bakpapier

Voorbereiding

Verwarm de oven op 150 graden en zet een ovenslee met bakpapier klaar. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes van 2 cm. Kook de aardappels in ruim water in circa 12 minuten beetgaar. Giet dan af.

Snijd de prei in halve ringen. Verhit de olie in een pan en voeg de prei toe. Laat het circa 5 minuten stoven. Voeg de afgegoten aardappels toe. Breng op smaak met zout, peper en piment d’Espalette. Laat het samen nog eens 5 minuten stoven. Schep het prei-aardappelmengsel in de klaargezette ovenschaal.

Kluts de eieren los samen met de fijngehakte peterselie. Giet de geklutste eieren over de prei-aardappelmengsel. Plaats de schaal in de oven en bak de frittata in 20-25 minuten gaar totdat het ei gestold is. Laat de frittata even afkoelen voordat het wordt aangesneden.

Vergelijkbare recepten