Wally’s krieltjessalade met bleekselderij en dragon

Een krieltjessalade hoeft niet saai te zijn als je maar de juiste ingrediënten gebruikt. De bleekselderij zorgt voor een bite en tevens kruidige smaak. De dragon maakt het geheel met zijn anijsachtige smaak weer iets zoeter. De bosui heeft een ui-achtige smaak en geeft samen met de rode peper een spicy twist aan het gerecht. Een krieltjessalade met pit dus! Het recept is van voormalig Toscanini-chefkok Wally Bosman.

20 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 500 gr krieltjes in schil
  • sap van 1 citroen
  • 4 bosuitjes (in dunne ringetjes)
  • 2 stengels bleekselderij (in stukjes)
  • 1 verse rode peper (zonder zaad en fijngesneden)
  • bosje verse peterselie (fijngehakt)
  • 4 takjes verse dragon (alleen de blaadjes, fijngehakt)
  • 6 el olijfolie
  • scheutje witte balsamico-azijn
  • zout en peper

Bereiding

Halveer de krieltjes. Stoom of kook de krieltjes in ruim gezouten water in circa 10-12 minuten gaar.

Giet af. Maak ondertussen de dressing. Meng het citroensap, bosui, bleekselderij, rode peper, dragon, olijfolie en een scheutje witte balsamico-azijn.

Schep de nog warme krieltjes door de dressing. Prak een gedeelte van de krieltjes voor een smeuïg resultaat. Laat de salade even staan zodat de smaken goed intrekken.

Vergelijkbare recepten

1 u
vega

Aardappelbrood

40 min
vega

Ovenfriet met eigen ketchup

25 min
vega

Krieltjes met aïoli van saffraan

1 u 5 min
vega

Gebakken aardappels met blauwe kaas

15 min
vega

Soep van aardappels en rucola

40 min
vega

Fruitige aardappelmuffins

[#<Recipe id: 565, title: "Aardappelbrood", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: pureer de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Aardappelbrood is heerlijk bij stoofvlees!</p>\r...", cooking_method: "bakken", servings: 4, featured: false, slug: "aardappelbrood", image: "aardappelbrood.jpg", description: "Vooral in Ierland werd in vorige eeuwen veel aarda...", average_rating: 4.66666666666667, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 09:05:02", updated_at: "2018-08-18 21:48:11", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 589, title: "Ovenfriet met eigen ketchup", cooking_time: 40, instructions: "<h2>Stap 1: De friet</h2>\r\n\r\n<p>Verwarm de oven vo...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Bekijk ook <a href=\"https://www.youtube.com/wat...", cooking_method: "Oven", servings: 2, featured: true, slug: "ovenfriet-met-eigen-ketchup", image: "Ovenfriet-met-eigen-ketchup.png", description: "Heb je Koken met Kids gezien en wil je net als Zor...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-09-28 12:23:39", updated_at: "2017-09-28 12:23:39", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 408, title: "Krieltjes met aïoli van saffraan", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar en bak de aardappels</u></h2>\r...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit bijgerecht is heerlijk bij een dichtgeschro...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "krieltjes-met-aioli-van-saffraan", image: "krieltjes-met-aioli-van-saffraan.jpg", description: "Aïoli is een heerlijke knoflooksaus die goed past ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:34", updated_at: "2017-07-20 09:57:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 389, title: "Gebakken aardappels met blauwe kaas", cooking_time: 65, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappelen in de oven</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vind je blauwe kaas te heftig? Je kan ook een m...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "gebakken-aardappels-met-blauwe-kaas", image: "gebakken-aardappels-met-blauwe-kaas.jpg", description: "Deze aardappelen gaan lekker lang in de oven, dan ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:13", updated_at: "2017-07-17 14:13:24", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 367, title: "Soep van aardappels en rucola", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: bouillon en aardappels</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>De rucola kan vervangen worden door in reepjes ...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "soep-van-aardappels-en-rucola", image: "soep-van-aardappels-en-rucola.jpg", description: "Geen zin om te keuken? Deze luie soep van aardappe...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:47", updated_at: "2017-07-28 12:07:45", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 626, title: "Fruitige aardappelmuffins ", cooking_time: 40, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Deze muffins zijn ideaal om mee te nemen naar e...", cooking_method: "Bakken", servings: 12, featured: true, slug: "fruitige-aardappelmuffins", image: "Hieper-de-Pieper---Aardappelmuffins-L_DIGI-WEB.jpg", description: "Deze fruitige aardappelmuffins zijn hét bewijs dat...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-06-05 10:01:06", updated_at: "2018-06-05 10:02:09", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief