Wally’s krieltjessalade met bleekselderij en dragon

Een krieltjessalade hoeft niet saai te zijn als je maar de juiste ingrediënten gebruikt. De bleekselderij zorgt voor een bite en tevens kruidige smaak. De dragon maakt het geheel met zijn anijsachtige smaak weer iets zoeter. De bosui heeft een ui-achtige smaak en geeft samen met de rode peper een spicy twist aan het gerecht. Een krieltjessalade met pit dus! Het recept is van voormalig Toscanini-chefkok Wally Bosman.

20 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 500 gr krieltjes in schil
  • sap van 1 citroen
  • 4 bosuitjes (in dunne ringetjes)
  • 2 stengels bleekselderij (in stukjes)
  • 1 verse rode peper (zonder zaad en fijngesneden)
  • bosje verse peterselie (fijngehakt)
  • 4 takjes verse dragon (alleen de blaadjes, fijngehakt)
  • 6 el olijfolie
  • scheutje witte balsamico-azijn
  • zout en peper

Bereiding

Halveer de krieltjes. Stoom of kook de krieltjes in ruim gezouten water in circa 10-12 minuten gaar.

Giet af. Maak ondertussen de dressing. Meng het citroensap, bosui, bleekselderij, rode peper, dragon, olijfolie en een scheutje witte balsamico-azijn.

Schep de nog warme krieltjes door de dressing. Prak een gedeelte van de krieltjes voor een smeuïg resultaat. Laat de salade even staan zodat de smaken goed intrekken.

Vergelijkbare recepten

35 min
vega

Kruidige groene aardappelsoep

25 min
vega

Krieltjes met geroerbakte groente, gemengde paddenstoelen en blauwe schimmelkaas

20 min
vega

Groene groenten aardappel rösti

1 u 10 min
vega

Samosa's met raita

20 min

Amuse van aardappel met cime di rapa en ansjovis

20 min

Italiaanse wedges

[#<Recipe id: 560, title: "Kruidige groene aardappelsoep", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: fruit groente en snijd de aardappel...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Snijd 2 paarse truffelaardappels in plakjes van...", cooking_method: "koken", servings: 4, featured: true, slug: "kruidige-groene-aardappelsoep", image: "kruidige-groene-aardappelsoep.jpg", description: "Deze soep is een echte eye-catcher. Behalve als ho...", average_rating: 4.5, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 08:23:57", updated_at: "2018-08-16 12:17:38", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 571, title: "Krieltjes met geroerbakte groente, gemengde padden...", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de groenten</u></h2>\r\n\r\n<p>Sn...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt in plaats van blauwe kaas ook geitenkaa...", cooking_method: "bakken", servings: 4, featured: true, slug: "krieltjes-met-roerbakgroenten-gemende-paddenstoele...", image: "krieltjes-met-roerbakgroenten-gemende-paddenstoele...", description: "Roerbakken is een snelle manier om je eten te bere...", average_rating: 2.33333333333333, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-12-02 13:26:03", updated_at: "2017-07-28 14:36:11", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 676, title: "Groene groenten aardappel rösti", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: schillen, raspen, snijden</u></h2>\r...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "groene-groenten-aardappel-rosti", image: "Groene_groenten_aardappel_rosti.jpg", description: "Rösti is een nationaal Zwitsers gerecht, en is oor...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2020-01-02 11:00:38", updated_at: "2020-01-02 11:11:04", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 548, title: "Samosa's met raita", cooking_time: 70, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 180 graden.</p>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>De samosa&#39;s zijn nog lekkerder in combinati...", cooking_method: "", servings: 8, featured: false, slug: "samosa-s-met-raita", image: "samosa-s-met-raita.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://uitpaulineskeuken.nl/2016/04/samosas-met-ra...", active: true, created_at: "2016-04-12 08:40:27", updated_at: "2017-07-07 09:08:53", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 536, title: "Amuse van aardappel met cime di rapa en ansjovis", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels en cimi di rapa koken</u...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Wil je er echt iets feestelijks van maken? Dan ...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: false, slug: "amuse-van-aardappel-met-cime-di-rapa-en-ansjovis", image: "amuse-van-aardappel-met-cime-di-rapa-en-ansjovis.j...", description: "Een amuse is een klein hapje om de smaakpapillen v...", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:59:18", updated_at: "2018-11-03 12:03:21", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 622, title: "Italiaanse wedges", cooking_time: 20, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "italiaanse-wedges", image: "Zo-Gepiept---Itliaanse-wedges-L.jpg", description: "", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-04-09 15:26:30", updated_at: "2019-02-17 00:07:57", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief