Wally’s krieltjessalade met bleekselderij en dragon

Een krieltjessalade hoeft niet saai te zijn als je maar de juiste ingrediënten gebruikt. De bleekselderij zorgt voor een bite en tevens kruidige smaak. De dragon maakt het geheel met zijn anijsachtige smaak weer iets zoeter. De bosui heeft een ui-achtige smaak en geeft samen met de rode peper een spicy twist aan het gerecht. Een krieltjessalade met pit dus! Het recept is van voormalig Toscanini-chefkok Wally Bosman.

20 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 500 gr krieltjes in schil
  • sap van 1 citroen
  • 4 bosuitjes (in dunne ringetjes)
  • 2 stengels bleekselderij (in stukjes)
  • 1 verse rode peper (zonder zaad en fijngesneden)
  • bosje verse peterselie (fijngehakt)
  • 4 takjes verse dragon (alleen de blaadjes, fijngehakt)
  • 6 el olijfolie
  • scheutje witte balsamico-azijn
  • zout en peper

Bereiding

Halveer de krieltjes. Stoom of kook de krieltjes in ruim gezouten water in circa 10-12 minuten gaar.

Giet af. Maak ondertussen de dressing. Meng het citroensap, bosui, bleekselderij, rode peper, dragon, olijfolie en een scheutje witte balsamico-azijn.

Schep de nog warme krieltjes door de dressing. Prak een gedeelte van de krieltjes voor een smeuïg resultaat. Laat de salade even staan zodat de smaken goed intrekken.

Vergelijkbare recepten

40 min

Patatas bravas met knoflooksaus

30 min

Spaanse aardappeltortilla met chorizo

40 min

Aardappeltjes met Parmezaanjus

25 min

Salade nicoise met zalm

40 min

Aardappel-maissoep met gerookt spek en lichte soya

45 min

Erwten-aardappelpuree met gerookte kip

[#<Recipe id: 645, title: "Patatas bravas met knoflooksaus", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: Bak de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Ve...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "patatas-bravas-met-knoflooksaus", image: "Patatas_bravas_met_knoflooksaus__2__kopie_2.JPG", description: "Heb je een borrel op de planning staan? Daar horen...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-24 12:29:22", updated_at: "2019-07-15 07:45:35", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 638, title: "Spaanse aardappeltortilla met chorizo", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: Voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Verhit...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 6, featured: true, slug: "spaanse-aardappeltortilla-met-chorizo", image: "Aardappeltortilla_staand_small.jpg", description: "Kom in Spaanse sferen met deze aardappeltortilla m...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-09 15:35:31", updated_at: "2019-07-16 08:51:46", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 429, title: "Aardappeltjes met Parmezaanjus", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: rooster de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Serveer met een lekkere frisse salade en stukje...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltjes-met-parmezaanjus", image: "aardappeltjes-met-parmezaanjus.jpg", description: "Patate con sugo di Parmigiano, zouden ze in Italië...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:59", updated_at: "2017-07-13 12:45:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 665, title: "Salade nicoise met zalm", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels en sperziebonen<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "salade-nicoise-met-zalm", image: "Salade_Nicoise_made_by_ellen_website.jpg", description: "De salade niçoise is een absolute Franse klassieke...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-09-05 13:42:20", updated_at: "2020-02-19 09:07:44", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 423, title: "Aardappel-maissoep met gerookt spek en lichte soya", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: de basis voor de soep</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg eventueel een scheutje room toe om de soep...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-maissoep-met-gerookt-spek-en-lichte-soya", image: "aardappel-maissoep-met-gerookt-spek-en-lichte-soya...", description: "Een rijkgevulde soep is heerlijk in de winter. Lek...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:51", updated_at: "2017-07-07 10:33:46", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 455, title: "Erwten-aardappelpuree met gerookte kip", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>De gerookte kip kan ook vervangen worden door&n...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "geplette-aardappeltjes-met-gerookte-kip", image: "erwten-aardappelpuree-gerookte-kip.jpg", description: "Een heerlijke variatie op de normale aardappelpure...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:29", updated_at: "2017-07-03 15:49:50", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief