
Truffelaardappels met geroosterde groente en balsamico
Verras jouw tafelgenoten met deze exclusieve truffelaardappel! Door zijn vorm en kleur wordt hij vergeleken met een truffel en qua smaak is hij iets zoeter. Binnen een uur zet jij deze speciale truffelaardappels met geroosterde groente en balsamico op tafel. Een gegarandeerd succes! Dit recept bevat 308 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten oventijd.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 500 gram truffelaardappels
- 2 sjalotten
- 500 gram regenboogwortels
- 6 teentjes knoflook
- 20 ml olijfolie
- 20 ml balsamicoazijn
- 20 ml honing
- enkele takjes verse tijm
- enkele takjes rozemarijn
- bosje platte peterselie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Borstel de aardappels schoon en snijd ze door, schil de wortel en snijd ze in grove stukken. Leg alles gemengd met de knoflookteentje, de tijm en rozemarijn op een bakplaat (met bakpapier) en besprenkel met de olijfolie, balsamicoazijn en honing.
Schud de groenten regelmatig om zodat ze niet verbranden tijdens de baktijd. Bak alles in max. 45 min. gaar.
Knip de platte peterselie na het roosteren over het gerecht en breng op smaak met versgemalen peper en zout.