Toscaanse aardappelgratin

Een keer een ander soort aardappelgratin proberen? Deze is geïnspireerd op de Toscaanse keuken ingrediënten als olijven, laurier en witte wijn. P.s. voor wie geen olijven lust, wissel ze in voor kappertje of zongedroogde tomaten!

1 u 30 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 35 krielaardappels, gewassen
  • 2 medium rode uien, in dunne schijfjes
  • 1 blik zwarte olijven, uitgelekt
  • 1 glas droge witte wijn
  • 8 el olijfolie
  • enkele laurierbladeren
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 g kabeljauwfilet

Bereiding

Stap 1: bakken

Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng de aardappels (enkel gewassen) met de rode uien, de zwarte olijven, de witte wijn, de olijfolie, de laurierbladeren en de teentjes knoflook in een ovenschaal. Bedek met aluminiumfolie en bak gedurende 1 uur.

 

Stap 2: voeg de vis toe

Haal de schaal uit de oven, meng de ingrediënten goed, leg de visfilets bovenop de aardappels en bedek de schaal opnieuw. Bak het geheel gedurende 20 à 30 minuten af. Verwijder de laurierbladeren alvorens te serveren.

Vergelijkbare recepten

40 min

Gewokte aardappeltjes met biefstuk en dashibouillon

1 u 30 min

Ovenpiepers met eieren & luxe ham

50 min
vega

Tortilla met paprika

30 min

Aardappeltatin met rode ui en geitenkaas

1 u 20 min

Yvette van Boven's aardappel-visgratin

1 u 40 min

Gerookte zalm met gekonfijte aardappel en kruidenolie

[#<Recipe id: 421, title: "Gewokte aardappeltjes met biefstuk en dashibouillo...", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de kruiden</u></h2>\r\n\r\n<p>Verhi...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit recept is ook heerlijk met eend, varkensvle...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "japanse-aardappeltjes-met-dashibouillon", image: "japanse-aardappeltjes-met-dashibouillon.jpg", description: "Ben je dol op de Japanse keuken? Probeer dan eens ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:49", updated_at: "2017-07-28 13:20:06", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 537, title: "Ovenpiepers met eieren & luxe ham", cooking_time: 90, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p><a href=\"https://aardappels.nl/recipes/crispy-g...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "ovenpiepers-met-eieren-luxe-ham", image: "ovenpiepers-met-eieren-luxe-ham.jpg", description: "Ovengebakken aardappels verdienen een prominente p...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.jamiemagazine.nl/recepten/ovenpiepers-m...", active: true, created_at: "2016-03-07 11:10:54", updated_at: "2019-06-07 13:52:05", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 561, title: "Tortilla met paprika", cooking_time: 50, instructions: "<p>Om een lekkere tortilla te maken, is het belang...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Bestrooi de aardappels met fijngesneden kruiden...", cooking_method: "bakken", servings: 4, featured: false, slug: "tortilla-met-paprika", image: "tortilla-met-paprika.jpg", description: "Met een tortilla kun je alle kanten op. Probeer de...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 08:29:40", updated_at: "2020-03-25 09:50:48", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 418, title: "Aardappeltatin met rode ui en geitenkaas", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de ingredi&euml;nten</u></h2>...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Bestrooi&nbsp;de taartjes met versgehakte rozem...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltatin-met-rode-ui-en-geitenkaas", image: "aardappeltatin-met-rode-ui-en-geitenkaas.jpg", description: "Tarte tatin, je hebt er vast weleens van gehoord, ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:46", updated_at: "2017-07-17 13:28:09", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 707, title: "Yvette van Boven's aardappel-visgratin", cooking_time: 80, instructions: "<h2><u>Stap 1: warm de oven voor en bak de preirin...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "yvette-van-boven-s-aardappel-visgratin", image: "Yvette_van_Boven_-_Visgratin.jpg", description: "Fishpie: voor mij echt ultiem comfortfood, maar da...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2021-12-30 08:20:31", updated_at: "2022-11-21 09:22:10", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 506, title: "Gerookte zalm met gekonfijte aardappel en kruideno...", cooking_time: 100, instructions: "<h2><u>Stap 1: schil en gril de aardappes</u></h2>...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de zalm eens door makreel</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "gerookte-zalm-met-gekonfijte-aardappel-en-kruiden-...", image: "gerookte-zalm-met-gekonfijte-aardappel-en-kruiden-...", description: "Konfijten is kort gezegd \"langzaam garen\". Het is ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:37", updated_at: "2017-07-20 08:55:34", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief