Toscaanse aardappelgratin

Een keer een ander soort aardappelgratin proberen? Deze is geïnspireerd op de Toscaanse keuken ingrediënten als olijven, laurier en witte wijn. P.s. voor wie geen olijven lust, wissel ze in voor kappertje of zongedroogde tomaten!

1 u 30 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 35 krielaardappels, gewassen
  • 2 medium rode uien, in dunne schijfjes
  • 1 blik zwarte olijven, uitgelekt
  • 1 glas droge witte wijn
  • 8 el olijfolie
  • enkele laurierbladeren
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 g kabeljauwfilet

Voorbereiding

Stap 1: bakken

Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng de aardappels (enkel gewassen) met de rode uien, de zwarte olijven, de witte wijn, de olijfolie, de laurierbladeren en de teentjes knoflook in een ovenschaal. Bedek met aluminiumfolie en bak gedurende 1 uur.

 

Stap 2: voeg de vis toe

Haal de schaal uit de oven, meng de ingrediënten goed, leg de visfilets bovenop de aardappels en bedek de schaal opnieuw. Bak het geheel gedurende 20 à 30 minuten af. Verwijder de laurierbladeren alvorens te serveren.

Vergelijkbare recepten