Tortilla met paprika

Met een tortilla kun je alle kanten op. Probeer deze variant met paprika, makkelijk te bereiden voor lunch én diner! Een heerlijk recept, geschikt voor het hele gezin. Dit recept bevat 428 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 50 minuten.

50 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 75 ml olijfolie
  • 400 g vastkokende aardappels, in plakjes van 4 mm
  • 2 witte uien, in plakjes van 4 mm
  • 7 eieren
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in dunne ringen

Voorbereiding

Om een lekkere tortilla te maken, is het belangrijk om genoeg olijfolie te gebruiken. Neem een goede koekenpan met antiaanbaklaag. Deze aardappeltortilla is heerlijk als hoofdgerecht, als hapje bij de borrel, maar even lekker als lunch- of als bijgerecht te eten.

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aardappels en uien onder regelmatig omscheppen 25 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur eventueel iets lager, want de aardappels en uien mogen niet kleuren. Schep de aardappels en uien met een schuimspaan uit de olie op een bord. Laat de olie in de pan.

Klop in een ruime kom de eieren los met wat zout en peper. Schep de aardappels en uien door het eimengsel. Verhit de pan met olie opnieuw en schep het eimengsel erin. Leg de paprikaringen op het mengsel en druk ze met een houten lepel iets erin. Leg een deksel op de pan en bak de tortilla op laag vuur in ca. 15 minuten gaar.

Maak de zijkanten van de tortilla met een spatel los van de pan. Schud de pan zodat ook de bodem van de tortilla loskomt. Laat de tortilla op een groot bord glijden. Leg er een ander groot bord bovenop. Keer de tortilla om en laat terug in de pan glijden. Bak de andere kant (met de paprikaringen) in 5 minuten goudbruin.

Keer de tortilla zo op een groot bord of ronde schaal, dat de kant met de paprikaringen boven komt te liggen. Laat iets afkoelen en snijd in kleine punten. Zowel warm als op kamertemperatuur lekker!

Vergelijkbare recepten