Tortilla met aardappel en pompoen

Waan je in Spaanse sferen met deze makkelijke tortilla met aardappel en pompoen. Samuel Levie creëerde dit recept waarvoor je maar een handvol ingrediënten nodig hebt. Extra fijn: deze tortilla is helemaal kidsproof. Serveer hem met een frisse salade en jullie kunnen aan tafel!

25 min
vega

Ingrediënten

Voor 6 Personen
  • 200 gr pompoen, geschild en in blokjes
  • 200 gr aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 6 eieren
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1: Bak de pompoen en aardappel

Verhit een oven op 180 graden en vet een taartvorm van 22 cm in. Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Doe de pompoen en aardappel in een zware koekenpan met een flinke scheut olijfolie en bak ruim vijf minuten op laag vuur. Doe nu de ui en knoflook hierbij in de pan en bak nog 10 minuten. 

Stap 2: maak het eimengsel en bak de tortilla

Klop in een mengkom de eieren los en breng op smaak met zout en peper. Meng hier het aardappel en pompoenmengsel doorheen en giet in de taartvorm. Schuif deze 20 minuten in de oven. Bak de tortilla af en laat even afkoelen. Serveer zo of met een frisse salade. 
 

Vergelijkbare recepten

20 min
vega

Groene groenten aardappel rösti

20 min
vega

Aardappelwafels met kaas

15 min

Aardappelcurry met tijgergarnalen

20 min
vega

Aardappeltjes en mozzarella met tomatenpistou

40 min
vega

Feestelijke aardappelkroketjes

50 min
vega

Stoofschotel uit Constantinopel

[#<Recipe id: 676, title: "Groene groenten aardappel rösti", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: schillen, raspen, snijden</u></h2>\r...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "groene-groenten-aardappel-rosti", image: "Groene_groenten_aardappel_rosti.jpg", description: "Rösti is een nationaal Zwitsers gerecht, en is oor...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2020-01-02 11:00:38", updated_at: "2020-01-02 11:11:04", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 528, title: "Aardappelwafels met kaas", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n<p>Kook ...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Ook lekker met cr&egrave;me fra&icirc;che.</p>\r...", cooking_method: "Uit de oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelwafels-met-kaas", image: "aardappelwafels-met-kaas.jpg", description: "Deze aardappelwafels zijn perfect voor kinderen. Z...", average_rating: 3.71428571428571, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.nsmbl.nl/yum-wafels-van-aardappelpuree-...", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:29", updated_at: "2020-03-25 09:47:51", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 449, title: "Aardappelcurry met tijgergarnalen", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereidingen</u></h2>\r\n\r\n<p>Schi...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Probeer ook eens:&nbsp;<u><a href=\"https://aard...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelcurry-met-tijgergarnalen", image: "aardappelcurry-met-tijgergarnalen.jpg", description: "Aardappels zijn vaak één van de hoofdingrediënten ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:23", updated_at: "2017-07-06 14:44:00", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 441, title: "Aardappeltjes en mozzarella met tomatenpistou", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met een stuk kalfsvlees of kabeljauw.</p...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltjes-en-mozarella-met-tomatenpistou", image: "aardappeltjes-en-mozarella-met-tomatenpistou.jpg", description: "Een pistou? Een pistou bevat altijd olijfolie, kno...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:14", updated_at: "2017-07-28 13:43:01", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 624, title: "Feestelijke aardappelkroketjes", cooking_time: 40, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Frituren ", servings: 4, featured: false, slug: "feestelijke-aardappelkroketjes", image: "Hieper-de-PIeper---Feestelijke-aardappelkroketten-...", description: "De lekkerste vulling voor feestelijke kroketjes? A...", average_rating: 2.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-04-09 15:42:27", updated_at: "2020-03-18 13:38:59", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 376, title: "Stoofschotel uit Constantinopel", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd en bak de groenten</u></h2>\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Garneer met olijven en serveer met geroosterde ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "stoofschotel-uit-constantinopel", image: "stoofschotel-uit-constantinopel.jpg", description: "Wist je dat Constantinopel de vroegere naam van de...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:58", updated_at: "2017-07-28 10:14:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief