Tortilla met aardappel en pompoen

Waan je in Spaanse sferen met deze makkelijke tortilla met aardappel en pompoen. Samuel Levie creëerde dit recept waarvoor je maar een handvol ingrediënten nodig hebt. Extra fijn: deze tortilla is helemaal kidsproof. Serveer hem met een frisse salade en jullie kunnen aan tafel!

25 min
Vega

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 200 gr pompoen, geschild en in blokjes
  • 200 gr aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 6 eieren
  • zout en peper

Voorbereiding

Stap 1: Bak de pompoen en aardappel

Verhit een oven op 180 graden en vet een taartvorm van 22 cm in. Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Doe de pompoen en aardappel in een zware koekenpan met een flinke scheut olijfolie en bak ruim vijf minuten op laag vuur. Doe nu de ui en knoflook hierbij in de pan en bak nog 10 minuten. 

Stap 2: maak het eimengsel en bak de tortilla

Klop in een mengkom de eieren los en breng op smaak met zout en peper. Meng hier het aardappel en pompoenmengsel doorheen en giet in de taartvorm. Schuif deze 20 minuten in de oven. Bak de tortilla af en laat even afkoelen. Serveer zo of met een frisse salade. 
 

Vergelijkbare recepten