Makkelijk en Snel
Fit
Feestje
Uit de oven
25min
Vega

Taartje van aardappelschijfjes .

4 Personen

Wat een feest deze hartige taart! De bodem is gemaakt van plakjes aardappel en heeft een verrukkelijke topping tomaat, olijf en rozemarijn. Wie snijdt de taart aan?

    Ingrediënten
  • 350 g vastkokende aardappels
  • zout en peper
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 kleine rode ui
  • 50 g geraspte oude kaas
  • 1 tomaat
  • 30 g zwarte olijven
Bereiding

Stap 1: snijd de aardappels in schijfjes

Warm de oven voor op 180°C. Schil de aardappels. Snij ze in schijfjes van 2 mm dik (gebruik eventueel een mandoline). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de schijfjes uit tot 2 cirkelvormige taartbodems. Bestrooi met zout en peper. Pers de teen knoflook uit. Meng de knoflook met de olie. Bestrijk de aardappel goed met de knoflookolie.

 

Stap 2: bak de aardappelbodem

Ris de naaldjes van het takje rozemarijn. Pel de ui en snij deze in dunne ringen. Verdeel de kaas, rozemarijn en ui over de aardappeltjes. Bak de taartjes 7 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

 

Stap 3: bak de topping mee

Snij intussen de tomaat in dunne plakjes en hak de olijven grof. Verdeel de tomaat en olijven over de taartbodems en bak nog eens 8 minuten in de warme oven op 180°C. Schuif de taartjes met een plaatmes voorzichtig op 2 mooie borden.

Tip .

Een stukje vette vis is heerlijke toevoeging op het taartje!

Je kunt ook meerdere kleine aardappeltaartjes maken. Houd dan rekening met een kortere baktijd. 

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief