
Surf and turf aardappelkebabs
Surf and turf is een Noord-Amerikaans gerecht waarbij vlees en vis of schaaldieren met elkaar gecombineerd worden. Deze aardappel-vis-vleesspiesen zijn ideaal voor op de barbecue, maar kunnen ook prima in de grill.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 16 kleine, vastkokende aardappels
- 8 reuzegarnalen
- 1 stuk varkenshaas (250 g)
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 1 limoen
- peper en zout
- satéstokjes
Voorbereiding
Stap 1: prepareer de ingredienten
Verwarm de oven voor op 240°C (als je de kebabs in de oven bereid). Week de satéstokjes in water. Was de aardappels en kook ze gedurende 5 minuten in zout water. Snijd de ui, rode paprika en varkenshaas in blokjes van 2 op 2 cm.
Stap 2: kebabs
Maak de kebabs door 1 stuk aardappel, 1 reuzengarnaal, 1 stuk vlees, 1 stuk ui en 1 stuk paprika op elke prikker te rijgen. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden, besprenkel met limoensap en bak de kebabs gedurende 5 minuten aan elke kant onder de grill. Of als je de surf and turfspiezen in de grillpan maakt, bak ze in rondom in circa 8 minuten gaar.