Stevige soep van aardappels en erwtjes

Deze soep van aardappels en erwtjes kun je als maaltijd eten. De aardappels geven textuur en maken het tot een vullend soepje.

15 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 250 g kruimige aardappels
  • 4 dl (kruiden)bouillon
  • rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g diepvries erwtjes
  • 1 dl mascarpone
  • 6 takjes koriander

Voorbereiding

Stap 1: snij de ingrediƫnten

Verhit de bouillon onafgedekt ca. 4 minuten op vol vermogen (ca. 900 watt) in de magnetron. Schil intussen de aardappels en snij deze in blokjes van 1/2 x 1/2 cm groot. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij de peper in dunne ringetjes. Pel de knoflook.

 

Stap 2: doe de aardappels in de magnetron

Doe de aardappelblokjes in een magnetronbestendige kom. Pers er de knoflook boven uit, voeg de rode peper en 1 eetlepel van de hete bouillon toe. Gaar dit vervolgens afgedekt met magnetronfolie ca. 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Schep halverwege een keer om.

 

Stap 3: voeg de erwtjes toe

Giet er de rest van de hete bouillon over, roer er de erwtjes door en verhit nog eens 3 minuten onafgedekt op vol vermogen. Roer er de mascarpone door en warm nog eens 1 minuut onafgedekt door op vol vermogen. Garneer met de korianderblaadjes.

Vergelijkbare recepten