Stevige soep van aardappels en erwtjes

Deze soep van aardappels en erwtjes kun je als maaltijd eten. De aardappels geven textuur en maken het tot een vullend soepje.

15 min
vega

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 250 g kruimige aardappels
  • 4 dl (kruiden)bouillon
  • rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g diepvries erwtjes
  • 1 dl mascarpone
  • 6 takjes koriander

Bereiding

Stap 1: snij de ingrediënten

Verhit de bouillon onafgedekt ca. 4 minuten op vol vermogen (ca. 900 watt) in de magnetron. Schil intussen de aardappels en snij deze in blokjes van 1/2 x 1/2 cm groot. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij de peper in dunne ringetjes. Pel de knoflook.

 

Stap 2: doe de aardappels in de magnetron

Doe de aardappelblokjes in een magnetronbestendige kom. Pers er de knoflook boven uit, voeg de rode peper en 1 eetlepel van de hete bouillon toe. Gaar dit vervolgens afgedekt met magnetronfolie ca. 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Schep halverwege een keer om.

 

Stap 3: voeg de erwtjes toe

Giet er de rest van de hete bouillon over, roer er de erwtjes door en verhit nog eens 3 minuten onafgedekt op vol vermogen. Roer er de mascarpone door en warm nog eens 1 minuut onafgedekt door op vol vermogen. Garneer met de korianderblaadjes.

Vergelijkbare recepten

50 min

Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten

20 min
vega

Lauwwarme lentesalade met burrata

30 min

Aardappel-groentekroketjes

35 min
vega

Bietenstamppot

1 u 40 min

Aardappelsalade met octopus

35 min

Zuiderse aardappelpuree met zwaardvis

[#<Recipe id: 489, title: "Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten", cooking_time: 50, instructions: "<p>Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voor een vegetarische variant kun je&nbsp;het g...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "ovenschotel-van-aardappelpuree-gehakt-en-tomaten", image: "ovenschotel-van-aardappelpuree-gehakt-en-tomaten.j...", description: "", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:07", updated_at: "2017-07-07 08:54:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 691, title: "Lauwwarme lentesalade met burrata", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: schil de asperges en rasp de citroe...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: true, slug: "lauwwarme-lentesalade-met-burrata", image: "ZoGepiept-5_new.jpg", description: "De lente is weer begonnen! Zet daarom eens deze la...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2021-04-14 09:54:32", updated_at: "2021-04-16 09:39:55", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: true>, #<Recipe id: 463, title: "Aardappel-groentekroketjes", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil de aarda...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer met sla, tomaten en ketchup.</p>\r\n", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-groentekroketjes", image: "aardappel-groentekroketjes.jpg", description: "Aardappelkroketjes heb je zo gemaakt en het is geg...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:38", updated_at: "2017-07-07 09:33:25", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 541, title: "Bietenstamppot", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels en snijd de groe...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker om te serveren met een stukje zalm, of e...", cooking_method: "Pan", servings: 2, featured: false, slug: "bietenstamppot", image: "bietenstamppot.jpg", description: "Bieten geven een heerlijk zoet-frisse smaak aan je...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://chickslovefood.com/5-or-less-bietenstamppot...", active: true, created_at: "2016-03-31 13:09:13", updated_at: "2017-07-17 13:26:29", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 535, title: "Aardappelsalade met octopus", cooking_time: 100, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de octopus en aardappel</u><...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Heb je weinig tijd, koop dan voorgekookte octop...", cooking_method: "overige", servings: 4, featured: false, slug: "aardappelsalade-met-octopus", image: "aardappelsalade-met-octopus.jpeg", description: "Waan jezelf in de zomerse sferen met deze salade v...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:54:05", updated_at: "2019-06-07 13:53:01", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 488, title: "Zuiderse aardappelpuree met zwaardvis", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de puree</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwar...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Ook lekker met kabeljauw, tonijn of forel.</p>\r...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "zuiderse-aardappelpuree-met-zwaardvis", image: "zuiderse-aardappelpuree-met-zwaardvis.jpg", description: "Wat deze aardappelpuree Zuiders maakt? De olijven ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:06", updated_at: "2017-07-28 09:56:50", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief