Stevige soep van aardappels en erwtjes

Deze soep van aardappels en erwtjes kun je als maaltijd eten. De aardappels geven textuur en maken het tot een vullend soepje.

15 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 250 g kruimige aardappels
  • 4 dl (kruiden)bouillon
  • rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g diepvries erwtjes
  • 1 dl mascarpone
  • 6 takjes koriander

Bereiding

Stap 1: snij de ingrediënten

Verhit de bouillon onafgedekt ca. 4 minuten op vol vermogen (ca. 900 watt) in de magnetron. Schil intussen de aardappels en snij deze in blokjes van 1/2 x 1/2 cm groot. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij de peper in dunne ringetjes. Pel de knoflook.

 

Stap 2: doe de aardappels in de magnetron

Doe de aardappelblokjes in een magnetronbestendige kom. Pers er de knoflook boven uit, voeg de rode peper en 1 eetlepel van de hete bouillon toe. Gaar dit vervolgens afgedekt met magnetronfolie ca. 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Schep halverwege een keer om.

 

Stap 3: voeg de erwtjes toe

Giet er de rest van de hete bouillon over, roer er de erwtjes door en verhit nog eens 3 minuten onafgedekt op vol vermogen. Roer er de mascarpone door en warm nog eens 1 minuut onafgedekt door op vol vermogen. Garneer met de korianderblaadjes.

Vergelijkbare recepten

25 min
vega

Aardappelsalade met sperziebonen

20 min
vega

Groene groenten aardappel rösti

40 min

Gewokte aardappeltjes met biefstuk en dashibouillon

25 min

Prei met zalm en aardappels uit de oven

35 min
vega

Bloemkool-aardappel soep

25 min
vega

Warm slaatje met pancetta en pijnboompitten

[#<Recipe id: 391, title: "Aardappelsalade met sperziebonen", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de aardappels en groene bone...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Kippenboutjes zijn een ideaal stukje vlees bij ...", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelsla-met-bonen", image: "aardappelsla-met-bonen.jpg", description: "Een aardappelsalade met Provinciaalse kruiden en l...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:15", updated_at: "2017-07-07 14:27:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 676, title: "Groene groenten aardappel rösti", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: schillen, raspen, snijden</u></h2>\r...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "groene-groenten-aardappel-rosti", image: "Groene_groenten_aardappel_rosti.jpg", description: "Rösti is een nationaal Zwitsers gerecht, en is oor...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2020-01-02 11:00:38", updated_at: "2020-01-02 11:11:04", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 421, title: "Gewokte aardappeltjes met biefstuk en dashibouillo...", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de kruiden</u></h2>\r\n\r\n<p>Verhi...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit recept is ook heerlijk met eend, varkensvle...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "japanse-aardappeltjes-met-dashibouillon", image: "japanse-aardappeltjes-met-dashibouillon.jpg", description: "Ben je dol op de Japanse keuken? Probeer dan eens ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:49", updated_at: "2017-07-28 13:20:06", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 499, title: "Prei met zalm en aardappels uit de oven", cooking_time: 25, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 200 &deg;C. Prik de aar...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Zuivelspread is ook heerlijk op brood of cracke...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "prei-met-zalm-en-aardappel-uit-de-oven", image: "prei-met-zalm-en-aardappel-uit-de-oven.jpg", description: "", average_rating: 3.66666666666667, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:18", updated_at: "2018-09-16 19:04:46", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 549, title: "Bloemkool-aardappel soep", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de soep</u></h2>\r\n\r\n<p>Verhi...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Deze soep is wat milder van smaak. Door speceri...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: false, slug: "bloemkool-aardappel-soep", image: "bloemkool-aardappelsoep.jpg", description: "Bloemkool en aardappel zijn ideale groenten om soe...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.degroenemeisjes.nl/bloemkoolsoep/", active: true, created_at: "2016-04-12 09:16:44", updated_at: "2019-05-16 12:36:50", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 398, title: "Warm slaatje met pancetta en pijnboompitten", cooking_time: 25, instructions: "<p>Wok de pancettasneetjes in olijfolie tot ze kna...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Visliefhebbers kunnen verse ansjovis in plaats ...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "warm-slaatje-met-pancetta-en-pijnboompitten", image: "warm-slaatje-met-pancetta-en-pijnboompitten.jpg", description: "", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:23", updated_at: "2017-07-29 07:08:45", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief