Spaanse Tortilla

De Spaanse tortilla wordt vaak als tapa gegeten, soms koud maar ook wel warm. Genieten maar! Dit recept bevat 435 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 45 minuten

45 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 600 g aardappelschijfjes of -blokjes
  • 1 grote ui
  • 100 ml slagroom
  • 6 eieren
  • _______________
  • optioneel:
  • 6 plakken ontbijtspek, in reepjes
  • 1 kleine rode paprika, in reepjes
  • 1 kleine groene paprika, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Snuf chilipoeder

Bereiding

Stap 1: bakken

Fruit de ui in een koekenpan. Voeg de aardappels toe en bak deze gaar. Hier kan je ook de optionele paprika, knoflook en spek toevoegen.

Stap 2: mengen

Klop de eieren met de slagroom los in een kom. Verdeel het eimengsel over het aardappel-groente mengel. Voeg chilipoeder toe naar smaak. Leg de deksel op de pan en bak de tortilla in ongeveer 25 min gaar, op laag vuur (pas op dat hij niet aanbrandt aan de onderkant!)

Stap 3: omdraaien

Bekijk de tortilla. Als het ei gestold is, keer de tortilla (met een bord) om in de pan en bak ook de andere kant 5 minuten aan.

Stap 4: smullen maar!

Snijd de tortilla voor het serveren in punten. Lekker met aioli.

 

Vergelijkbare recepten

1 u 10 min
vega

Samosa's met raita

1 u
vega

Geroosterde balsamico-aardappels

30 min

Aardappelhelften met aardappelsoufflé

50 min
vega

Grootmoeders aardappel-kaastaart

45 min
vega

Open aardappelravioli met Japanse invloeden

35 min
vega

Kruidige groene aardappelsoep

[#<Recipe id: 548, title: "Samosa's met raita", cooking_time: 70, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 180 graden.</p>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>De samosa&#39;s zijn nog lekkerder in combinati...", cooking_method: "", servings: 8, featured: false, slug: "samosa-s-met-raita", image: "samosa-s-met-raita.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://uitpaulineskeuken.nl/2016/04/samosas-met-ra...", active: true, created_at: "2016-04-12 08:40:27", updated_at: "2017-07-07 09:08:53", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 388, title: "Geroosterde balsamico-aardappels", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Ve...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Een eigentijds vegetarisch alternatief voor sto...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-balsamico-aardappels", image: "geroosterde-balsamico-aardappels.jpg", description: "Deze aardappels uit de oven met balsamico zijn lek...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:12", updated_at: "2017-07-28 11:44:15", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 501, title: "Aardappelhelften met aardappelsoufflé", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiden</u></h2>\r\n\r\n<p>Boen de...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Ook lekker: gebruik geitenkaas in plaats van ou...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelhelften-met-aardappelsoufflee", image: "aardappelhelften-met-aardappelsoufflee.jpg", description: "Een variant op de gevulde aardappel: de pieper gev...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:21", updated_at: "2017-07-20 15:25:42", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 465, title: "Grootmoeders aardappel-kaastaart", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappeldeeg</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwar...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt de pastinaak vervangen door rode biet.<...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "grootmoeders-aardappel-kaastaart", image: "grootmoeders-aardappel-kaastaart.jpg", description: "Een quiche of hartige taart die je doet denken aan...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:40", updated_at: "2017-07-20 09:24:14", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 515, title: "Open aardappelravioli met Japanse invloeden", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de aardappel</u></h2>\r\n\r\n<p>...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg er eventueel geroosterde sesamzaadjes toe....", cooking_method: "Anders", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelravioli", image: "aardappelravioli.jpg", description: "Met ingrediënten als Dashi, shiitake en enoki is d...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.culy.nl/recepten/aardappelravioli-met-p...", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:05", updated_at: "2017-07-13 14:33:30", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 560, title: "Kruidige groene aardappelsoep", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: fruit groente en snijd de aardappel...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Snijd 2 paarse truffelaardappels in plakjes van...", cooking_method: "koken", servings: 4, featured: true, slug: "kruidige-groene-aardappelsoep", image: "kruidige-groene-aardappelsoep.jpg", description: "Deze soep is een echte eye-catcher. Behalve als ho...", average_rating: 4.5, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 08:23:57", updated_at: "2018-08-16 12:17:38", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief