Spaanse Tortilla

De Spaanse tortilla wordt vaak als tapa gegeten, soms koud maar ook wel warm. Genieten maar! Dit recept bevat 435 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 45 minuten.

45 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 600 g aardappelschijfjes of -blokjes
  • 1 grote ui
  • 100 ml slagroom
  • 6 eieren
  • _______________
  • optioneel:
  • 6 plakken ontbijtspek, in reepjes
  • 1 kleine rode paprika, in reepjes
  • 1 kleine groene paprika, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Snuf chilipoeder

Voorbereiding

Stap 1: bakken

Fruit de ui in een koekenpan. Voeg de aardappels toe en bak deze gaar. Hier kan je ook de optionele paprika, knoflook en spek toevoegen.

Stap 2: mengen

Klop de eieren met de slagroom los in een kom. Verdeel het eimengsel over het aardappel-groente mengsel. Voeg chilipoeder toe naar smaak. Leg de deksel op de pan en bak de tortilla in ongeveer 25 min gaar, op laag vuur (pas op dat hij niet aanbrandt aan de onderkant!).

Stap 3: omdraaien

Bekijk de tortilla. Als het ei gestold is, keer de tortilla (met een bord) om in de pan en bak ook de andere kant 5 minuten aan.

Stap 4: smullen maar!

Snijd de tortilla voor het serveren in punten. Lekker met aioli.

 

Vergelijkbare recepten