Spaanse aardappeltortilla met ui en verse kruiden

Spaanse aardappeltortilla met ui en verse kruiden

Een Spaanse tortilla met maar vijf ingrediënten? Het kan! Onze ambassadeur De Hippe Vegetariër deelt haar recept voor een heerlijke aardappeltortilla met ui, knoflook en peterselie. Heerlijk als lunch of als diner met een lekkere salade erbij!Dit recept bevat 339 kcal per portie (4 personen).Bereidingstijd: 30 minuten

30 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 750 gr vastkokende aardappels
  • 6 eieren
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 el zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak

Voorbereiding

Stap 1: Kook de aardappels

Schil de aardappels en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen, pers de teentjes knoflook en snijd de peterselie fijn. Doe de aardappels in een kookpan met ruim water en een snufje zout. Kook de aardappels in 5-8 minuten gaar. Giet vervolgens de aardappels af.

Stap 2: Bak de ui en aardappels

Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en doe de uienringen en knoflook in de pan en bak het geheel 5-8 minuten op middelhoog vuur terwijl je deze regelmatig doorroert. Voeg de gekookte aardappelplakjes toe en bak nog 2-3 minuten mee totdat deze begint te geuren en bruin begint te kleuren.

Stap 3: Bak de tortilla

Breek de eieren in een kom of keukenmachine en gebruik een garde of de blendfunctie om de eieren schuimend te kloppen. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg het eimengsel toe aan de pan en dek de pan af met een deksel of een bord. Gaar de eieren 5 minuten met de deksel op de pan, gebruik de deksel of het bord om de tortilla om te draaien en bak de tortilla nog eens 5 minuten aan de andere kant tot deze gaar is van binnen en goudbruin van buiten. Snijd de tortilla in punten en serveer met een frisse salade.

Dit recept is van onze ambassadeur De Hippe Vegetariër.

 

Vergelijkbare recepten