Spaanse aardappeltortilla met chorizo

Kom in Spaanse sferen met deze aardappeltortilla met chorizo! Dit zonnige recept komt van onze ambassadeur Smulpaapje en heb je binnen 30 minuten op tafel getoverd. Perfect als voor- of bijgerecht voor 6-8 personen, of als hoofdgerecht met 4 personen. Dit recept bevat 488 kcal per portie (6 personen).Bereidingstijd: 30 minuten

30 min

Ingrediƫnten

Voor 6 personen

  • 450 gr voorgegaarde aardappelpartjes
  • 125 gr chorizo
  • 150 gr Manchego kaas
  • 150 gr lente-uitjes
  • 1 el neutrale olie
  • 1 gele paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 8 eieren
  • 250 ml slagroom
  • zout en peper

Voorbereiding

Stap 1: Voorbereiding

Verhit een ovenvaste koekenpan met 1 eetlepel neutrale olie en verwarm de oven voor op 200 C (hetelucht).

Stap 2: Bak de chorizo en aardappels

Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak ze 3 minuten op middelhoog vuur in de hete koekenpan. Snijd in de tussentijd de lenteui en pers de teen knoflook alvast uit. Die mogen dan bij de chorizo en bak je 1 minuut mee. Snijd vervolgens de paprika in kleine blokjes en bak die dan ook nog een minuutje mee. Voeg de aardappelpartjes toe, bestrooi met paprikapoeder en bak alles nog drie minuten.

Stap 3: Het ei-slagroommengsel

Klop in de tussentijd de eieren los met de slagroom. Rasp de helft van de manchego en snijd kleine blokjes van de andere helft. Bestrooi de aardappels nu met de kaasblokjes en giet het ei-slagroommengsel erover. Zet het vuur iets lager en laat de onderkant tien minuten garen.

Stap 4: Bak de tortilla in de oven

Strooi nu de geraspte kaas erover en zet de hele pan in de voorverwarmde oven. Zet de grillstand van de oven nu ook aan en laat alles daar ongeveer 10 minuten onder staan tot de bovenkant mooi goudbruin en gaar is.

Stap 5: Serveer

Haal de pan (met vuurvaste ovenhandschoenen!) uit de oven en laat nu afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de randen voorzichtig los en de tortilla in stukken. Serveer de tortilla als lunch of lichte maaltijd, met vers knapperig brood erbij.

Dit recept is van onze ambassadeur Smulpaapje.

Vergelijkbare recepten