Soep met lentegroenten en piepers

Het is lente en daarom deze soep met lentegroenten. Een pan vol heerlijke vitamines en rijk aan lekkere smaken. Dit recept bevat 268 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 45 minuten.

45 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 2 kleine courgettes in blokjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 200 gram aardappelen geschild en in blokjes
  • 1 gedroogd pepertje
  • 50 gram groene aspergetips in stukjes
  • 150 gram verse tuinbonen, gedopt
  • 150 gram verse doperwten, gedopt
  • Zout en peper
  • 1 liter groentebouillon
  • sap en geraspte schil 1 citroen
  • 1 bosje peterselie, grof gehakt
  • 3 takjes verse munt, grof gehakt
  • 3 takjes verse dragon, grof gehakt

Voorbereiding

Stap 1: bak de groenten en aardappelen 

Verhit de olie in een grote pan en fruit zachtjes de knoflook, bleekselderij, aardappel en courgette. Verkruimel het pepertje boven de pan.

Stap 2: kook de helft van de overige groenten en kippenbouillon

Schep de helft van de overige groenten en de kippenbouillon in de pan en laat 20 min op laag vuur koken. 

Stap 3: kook alles bij elkaar 

Doe dan de rest van de groenten in de pan en laat nog eens 10 min koken. Haal van het vuur en roer citroensap en -rasp, dragon en munt door de soep. Laat 10 min afkoelen.

Vergelijkbare recepten