Sanne’s gestoomde aardappels met gerookte paprikasaus en korianderpesto

1 u 30 min

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

  • 4 tot 6 vrij vastkokende aardappels
  • 4 handen spinazie
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 1 sappige tomaat
  • 1/2 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 flinke hand verse koriander
  • 1 sjalotje
  • 4 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels agave siroop
  • 2 eetlepels psyllium vezels
  • scheut olijfolie

Voorbereiding

Extra Benodigdheden:

Stoompan

Rookoven

Blender of keukenmachine

Vijzel

Snijd 2 rode uien nog in de schil doormidden. Laat ze 15 a 25 minuten roken in een rookoventje. Was 4-6 vastkokende aardappels met de schil. Snijd ze in parten van 4 en laat 25 minuten stomen.

Maal de ingrediƫnten voor de pesto (1 teen knoflook, een handvol koriander blaadjes, een hand ongebakken, ongezouten cashewnoten en een hand rauwe pijnboompitten) fijn in een vijzel. Voeg een beetje goede olijfolie en zout toe. Maal tot het een mooie pesto is geworden.

Snijd de paprika in grote stukken en haal de zaden en pitten eruit. Haal de uien (na 20 minuten) uit de rookoven en doe de paprika erin voor nog 20 tot 25 minuten.

Mix de gerookte paprika samen met een sappige tomaat, 1 rauw sjalotje, een rauwe teen knoflook, sap van een halve citroen, 4 theelepels gerookte paprikapoeder in de de blender glad tot een mooie saus, voeg peper en zout toe. Warm nu de saus in een koekenpannetje zachtjes op en voeg 1 eetlepel psyliumvezels toe om de saus iets te laten binden. Doe als de saus heet is 2 theelepels agave siroop erbij en laat de saus verder inkoken.

Bak nu de rode gerookte uien op (in kokosolie of ghee), tot ze lekker gefruit zijn.

Voeg de spinazie toe. Als de spinazie gekrompen is, kun je het mengsel van de gebakken ui en spinazie op een bord leggen. Garneer met een rand paprikasaus eromheen. Leg de gestoomde aardappels als een torentje op de spinazie en maak het bord af met wat druppeltjes saus en de korianderpesto.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten