
Samuel’s Shepherd’s Pie
Samuel’s Shepherd’s Pie zoals zijn moeder hem altijd maakte.
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 800 gram kruimige aardappels
- 600 gram lamsgehakt
- 200 ml melk
- flinke klont boter
- 1 kleine knolselderij
- 1 winterpeen
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- takje tijm
- 1 eetlepel gehakte rozemarijn
- 1 theelepel chilivlokken
- blik gepelde tomaat
- 1 hand geraspte kaas
- 1 hand broodkruim of paneermeel
- 1 handje peterselie
- scheut olijfolie
Voorbereiding
Schil de aardappels en kook in ±20 minuten gaar. Intussen zet je een stoofpan op het vuur. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in boter in de stoofpan en voeg het vlees toe. Bak tot het vlees kleur krijgt. Snijd knolselderij en wortel in kleine blokjes en doe bij het vlees. Bak vijf minuten mee en doe nu de tomaat in de pan. Zet een deksel op de pan en stoof het geheel een minuut of twintig. Verwarm ook nu de oven voor op 200 graden.
Als de aardappelen gaar zijn pureer je deze met een pureetang of stamper. Roer de melk en boter door de aardappelen tot je een gladde puree hebt. Breng de puree en het vleesmengsel op smaak met peper en zout. Doe het vleesmengsel als de groenten zacht zijn gestoofd in een ovenschaal. Dek af met een goede laag aardappelpuree. Maak een mengsel van de geraspte kaas, broodkruim en peterselie en strooi dit over de puree. Beetje olijfolie er overheen en bak de ovenschotel in ongeveer 20 minuten knapperig en goudkleurig in de oven.