Salade van gekookte aardappeltjes

Deze aardappelsalade is qua smaak heerlijk in balans. Het heeft iets zouts (bacon), zoets (honing), iets zuurs (citroen) en iets fris (munt). Aanrader voor picknicks en barbecues.

30 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 500 g vastkokende (rode) aardappels, ongeschild
  • zout en peper
  • 0,5 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 5 plakjes bacon
  • 0,5 citroen
  • 0,5 el honing
  • 1 el gehakte verse munt

Bereiding

Stap 1: kook de aardappels

Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water. Snij de aardappels in blokjes (ca. 1 x 1 cm). Kook ze afgedekt in een laagje water met zout in ca. 6 minuten beetgaar. Giet ze af en doe ze in een saladeschaal. Laat ze uitdampen.

 

Stap 2: bak de bacon en maak de dressing

Pel intussen de ui en snij deze in ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de plakjes bacon krokant, neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui in de achtergebleven olie zachtjes ca. 2 minuten. Neem de pan van het vuur en blus het af met citroensap, honing en breng op smaak met zout en peper. 

 

Stap 3: meng alle ingrediënten door elkaar

Schep de dressing door de aardappels, samen met de gehakte munt. Verkruimel er de bacon over en serveer 'cool'. 

Vergelijkbare recepten

45 min
vega

Wally's focaccia met aardappel

40 min

Patatas bravas met knoflooksaus

1 u 15 min

Aardappelquiche

25 min
vega

Aardappelpuree-pannenkoekjes met parmezaanse kaas

30 min
vega

Aardappelkoekjes met rode biet

50 min

Geroosterde aardappeltjes met artisjokkenharten

[#<Recipe id: 582, title: "Wally's focaccia met aardappel", cooking_time: 45, instructions: "<p>Meng de zuurdesemstarter, olijfolie, water en g...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "bakken", servings: 12, featured: true, slug: "wally-s-focaccia-met-aardappel", image: "wally-s-focaccia-met-aardappel.jpg", description: "Focaccia is een Italiaanse platbrood, oorspronkeli...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-04-05 08:45:16", updated_at: "2017-07-07 09:18:04", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 645, title: "Patatas bravas met knoflooksaus", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: Bak de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Ve...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "patatas-bravas-met-knoflooksaus", image: "Patatas_bravas_met_knoflooksaus__2__kopie_2.JPG", description: "Heb je een borrel op de planning staan? Daar horen...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-24 12:29:22", updated_at: "2019-07-15 07:45:35", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 365, title: "Aardappelquiche", cooking_time: 75, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Warm d...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer met een frisse salade. Je kunt ook eenp...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelquiche", image: "aardappelquiche.jpg", description: "De mogelijkheden met een quiche zijn eindeloos. Me...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:45", updated_at: "2017-07-14 14:39:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 639, title: "Aardappelpuree-pannenkoekjes met parmezaanse kaas", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: Kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Z...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer de aardappelpuree-pannenkoekjes met wat...", cooking_method: "Pan", servings: 5, featured: true, slug: "aardappelpureepannenkoekjes-met-parmezaanse-kaas", image: "Aardappelpannenkoekjes_kopie_2.jpg", description: "Met aardappelpuree kan je alle kanten op. Probeer ...", average_rating: 4.5, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-09 16:03:54", updated_at: "2019-06-11 08:49:23", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 641, title: "Aardappelkoekjes met rode biet", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: Rasp de aardappel en biet</u></h2>\r...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Wil je nog een beetje de verschillende kleuren ...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelkoekjes-met-rode-biet", image: "Foto_1_aardappelkoekjes_made_by_ellen_recept_kopie...", description: "Onze ambassadeur Made by Ellen is gek op deze krok...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-11 13:27:25", updated_at: "2019-05-10 12:42:58", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 474, title: "Geroosterde aardappeltjes met artisjokkenharten", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de aardappel en groenten</u><...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Bewaar nog wat rozemarijn voor de afwerking. Ha...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-aardappeltjes-met-artisjokkenharten", image: "geroosterde-aardappeltjes-met-artisjokkenharten.jp...", description: "Een makkelijke ovenschotel met aardappels en artis...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:51", updated_at: "2017-07-20 11:27:07", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief