Salade van gekookte aardappeltjes

Deze aardappelsalade is qua smaak heerlijk in balans. Het heeft iets zouts (bacon), zoets (honing), iets zuurs (citroen) en iets fris (munt). Aanrader voor picknicks en barbecues.

30 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 500 g vastkokende (rode) aardappels, ongeschild
  • zout en peper
  • 0,5 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 5 plakjes bacon
  • 0,5 citroen
  • 0,5 el honing
  • 1 el gehakte verse munt

Voorbereiding

Stap 1: kook de aardappels

Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water. Snij de aardappels in blokjes (ca. 1 x 1 cm). Kook ze afgedekt in een laagje water met zout in ca. 6 minuten beetgaar. Giet ze af en doe ze in een saladeschaal. Laat ze uitdampen.

 

Stap 2: bak de bacon en maak de dressing

Pel intussen de ui en snij deze in ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de plakjes bacon krokant, neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui in de achtergebleven olie zachtjes ca. 2 minuten. Neem de pan van het vuur en blus het af met citroensap, honing en breng op smaak met zout en peper. 

 

Stap 3: meng alle ingrediƫnten door elkaar

Schep de dressing door de aardappels, samen met de gehakte munt. Verkruimel er de bacon over en serveer ‘cool’. 

Vergelijkbare recepten