
Roodbaars gevuld met aardappel uit de oven
Heerlijk voor de zomer: roodbaars gevuld met aardappelblokjes uit de oven. De limoen maakt het lekker fris!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 3 grote, bloemige aardappels
- 4 roodbaarzen
- 2 el zongedroogde tomaten
- 4 takjes basilicum (op kamertemperatuur)
- 2 teentjes knoflook
- 50 g boter
- 1 limoen
- peper en zout
Voorbereiding
Stap 1: snijd de ingrediënten
Warm de oven voor op 200°C. Maak de roodbaarzen schoon (of laat dit doen in de viswinkel). Zet even opzij. Snijd de aardappels en de zongedroogde tomaten in blokjes van 1 x 1 cm. Hak de blaadjes basilicum fijn. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Stap 2: vul en bak de vis
Meng de aardappelblokjes, tomaten, basilicum, knoflook en boter. Bestrooi de roodbaarzen met zout en peper en vul ze met het aardappelmengsel. Leg de gevulde roodbaarzen in een ovenschotel en bak ze gedurende 20 minuten. Snijd de limoen in dunne plakjes en verdeel ze over de vis. Zet de ovenschotel nog eens 10 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct.