Rog gevuld met aardappelrisotto

40 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 2 vastkokende aardappels
  • 0,5 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 dl visbouillon
  • peper en zout
  • 6 zongedroogde tomaten, ongeveer 50 g
  • 0,5 bosje bieslook
  • 2 rogvleugelfilets Ć  150 g
  • 1 limoen

Bereiding

Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes van 5 x 5 mm. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak de ui en knoflook op een laag vuur zachtjes 1 minuut. Voeg visbouillon en aardappelen toe en kook de aardappel af en toe omscheppend zachtjes gaar, tot alle bouillon is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper. Hak de zongedroogde tomaten en de bieslook fijn en schep door aan de aardappel.

Leg de rogvleugelfilets open en schep hierop 2 flinke lepels van de aardappelrisotto. Rol de filet op en steek vast met een cocktailprikker. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak de filets rondom op een matig vuur 10 tot 12 minuten tot de vis gaar is.

Neem uit de pan en kruid met zout en peper. Besprenkel met het sap van de limoen en serveer direct. Rasp eventueel hele dunne schilletjes van de limoen en garneer hiermee het gerecht.

Vergelijkbare recepten

1 u

Bonne femme met parelhoen

40 min

Aardappelpuree met garnaaltjes

40 min

Geroosterde aardappeltjes met kip en pompelmoes

30 min
vega

Feestelijke pieperchips

40 min

Hartige taart met krokante aardappelblokjes

40 min

Geplette aardappeltjes op z'n Grieks

[#<Recipe id: 504, title: "Bonne femme met parelhoen", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de groente</u></h2>\r\n\r\n<p>Plaa...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Serveer er een frisse dressing bij</p>\r\n", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "bonne-femme-met-parelhoen", image: "bonne-femme-met-parelhoen.jpg", description: "Een bonne femme schotel bestaat meestal uit aardap...", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:34", updated_at: "2017-07-17 13:41:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 384, title: "Aardappelpuree met garnaaltjes", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de puree</u></h2>\r\n\r\n<p>ook de...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>De Hollandse garnalen zijn het lekkerst in het ...", cooking_method: "Bakken", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelpuree-met-noordzeegarnaaltjes", image: "aardappelpuree-met-noordzeegarnaaltjes.jpg", description: "Aardappels combineren goed met de Hollandse garnaa...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:07", updated_at: "2017-07-07 12:53:51", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 490, title: "Geroosterde aardappeltjes met kip en pompelmoes", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels in de oven</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vind je de smaak van pompelmoes te bitter? Kies...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-aardappeltjes-met-kip-en-pompelmoes", image: "geroosterde-aardappeltjes-met-kip-en-pompelmoes.jp...", description: "Voor dit gerecht gebruiken we grapefruits: een kru...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:08", updated_at: "2017-07-25 12:34:22", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 619, title: "Feestelijke pieperchips ", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de aardappelplakjes</u></h2>\r\n...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\">Papri...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "feestelijke-pieperchips", image: "PTTP_Batch1_-Feestelijke-pieperchips_landscape_pre...", description: "Zelf aardappelchips maken is makkelijk, leuk en on...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-01-29 13:00:24", updated_at: "2018-02-05 10:41:24", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 657, title: "Hartige taart met krokante aardappelblokjes", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: Meng de spinazie en kruidenkaas</u>...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "hartige-taart-met-krokante-aardappelblokjes", image: "hartigetaart_krokante_aardappel_kopie.jpg", description: "Gek op taart? Zet vanavond deze hartige taart met ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-07-08 13:59:26", updated_at: "2019-07-15 07:45:49", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 457, title: "Geplette aardappeltjes op z'n Grieks", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: pureer de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>De gevulde paprika&#39;s zijn ook een lekker bi...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "geplette-griekse-aardappeltjes", image: "geplette-griekse-aardappeltjes.jpg", description: "In dit gerecht komt de veelzijdigheid van de aarda...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:31", updated_at: "2017-07-20 08:37:48", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief