Rog gevuld met aardappelrisotto

40 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 2 vastkokende aardappels
  • 0,5 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 dl visbouillon
  • peper en zout
  • 6 zongedroogde tomaten, ongeveer 50 g
  • 0,5 bosje bieslook
  • 2 rogvleugelfilets Ć  150 g
  • 1 limoen

Bereiding

Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes van 5 x 5 mm. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak de ui en knoflook op een laag vuur zachtjes 1 minuut. Voeg visbouillon en aardappelen toe en kook de aardappel af en toe omscheppend zachtjes gaar, tot alle bouillon is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper. Hak de zongedroogde tomaten en de bieslook fijn en schep door aan de aardappel.

Leg de rogvleugelfilets open en schep hierop 2 flinke lepels van de aardappelrisotto. Rol de filet op en steek vast met een cocktailprikker. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak de filets rondom op een matig vuur 10 tot 12 minuten tot de vis gaar is.

Neem uit de pan en kruid met zout en peper. Besprenkel met het sap van de limoen en serveer direct. Rasp eventueel hele dunne schilletjes van de limoen en garneer hiermee het gerecht.

Vergelijkbare recepten

30 min
vega

Aardappelspiesjes met paprika

30 min

Aardappelsamosas

30 min
vega

Aardappel-peren galette

40 min

Aardappel-tomatensoep met spek

1 u 15 min
vega

Aardappels in de schil met zelfgemaakte pesto

25 min
vega

Aardappelpuree-pannenkoekjes met parmezaanse kaas

[#<Recipe id: 466, title: "Aardappelspiesjes met paprika", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>B...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan de kerstomaten vervangen door een andere...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelspiesjes-met-paprika", image: "aardappelspiesjes-met-paprika.jpg", description: "Ga je barbecuen maar wil je wel eens wat anders da...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:42", updated_at: "2017-07-17 12:13:42", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 355, title: "Aardappelsamosas", cooking_time: 30, instructions: "<p>Extra nodig: sat&eacute;prikker</p>\r\n\r\n<h2><u>S...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Tip: Serveer met chilisaus. Per persoon ca. 100...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelsamosas", image: "aardappelsamosas.jpg", description: "Samosas zijn een heerlijk Indiaas voor- of bijgere...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:24", updated_at: "2017-07-17 11:50:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 546, title: "Aardappel-peren galette", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding van de aardappels</u>...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Verander de peer in appel voor meer bite</p>\r\n", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "aardappel-peren-galette", image: "aardappel-peren-galette.jpg", description: "Aardappel-peren galette is een Frans voorgerecht w...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "https://www.jamiemagazine.nl/nl/recepten/28692/aar...", active: true, created_at: "2016-04-08 12:38:34", updated_at: "2018-04-26 10:51:21", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 460, title: "Aardappel-tomatensoep met spek", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: schillen en snijden</u></h2>\r\n\r\n<p>...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Serveer met een lekker stokbroodje.</p>\r\n", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-tomatensoep-met-spek", image: "aardappel-tomatensoep-met-spek.jpg", description: "Deze volle soep is heerlijk voor een gure herfstav...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:35", updated_at: "2017-07-17 12:39:28", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 392, title: "Aardappels in de schil met zelfgemaakte pesto", cooking_time: 75, instructions: "<h2><u>Stap 1: zelfgemaakte pesto</u></h2>\r\n\r\n<p>W...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kan de raketsla vervangen door zongedroogde ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappels-in-de-schil-met-zelfgemaakte-pesto", image: "aardappels-in-de-schil-met-zelfgemaakte-pesto.jpg", description: "Gevulde aardappels uit de oven zijn niet alleen he...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:16", updated_at: "2017-07-17 11:53:55", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 639, title: "Aardappelpuree-pannenkoekjes met parmezaanse kaas", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: Kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Z...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer de aardappelpuree-pannenkoekjes met wat...", cooking_method: "Pan", servings: 5, featured: true, slug: "aardappelpureepannenkoekjes-met-parmezaanse-kaas", image: "Aardappelpannenkoekjes_kopie_2.jpg", description: "Met aardappelpuree kan je alle kanten op. Probeer ...", average_rating: 4.5, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-09 16:03:54", updated_at: "2019-06-11 08:49:23", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief