Rog gevuld met aardappelrisotto

40 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 2 vastkokende aardappels
  • 0,5 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 dl visbouillon
  • peper en zout
  • 6 zongedroogde tomaten, ongeveer 50 g
  • 0,5 bosje bieslook
  • 2 rogvleugelfilets à 150 g
  • 1 limoen

Bereiding

Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes van 5 x 5 mm. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak de ui en knoflook op een laag vuur zachtjes 1 minuut. Voeg visbouillon en aardappelen toe en kook de aardappel af en toe omscheppend zachtjes gaar, tot alle bouillon is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper. Hak de zongedroogde tomaten en de bieslook fijn en schep door aan de aardappel.

Leg de rogvleugelfilets open en schep hierop 2 flinke lepels van de aardappelrisotto. Rol de filet op en steek vast met een cocktailprikker. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak de filets rondom op een matig vuur 10 tot 12 minuten tot de vis gaar is.

Neem uit de pan en kruid met zout en peper. Besprenkel met het sap van de limoen en serveer direct. Rasp eventueel hele dunne schilletjes van de limoen en garneer hiermee het gerecht.

Vergelijkbare recepten

20 min
vega

Pizza met aardappel en rozemarijn

35 min
vega

Groene aardappelsoep

40 min
vega

Fruitige aardappelmuffins

30 min
vega

Feestelijke pieperchips

25 min
vega

Aardappelpuree-pannenkoekjes met parmezaanse kaas

45 min
vega

Amerikaanse hash browns

[#<Recipe id: 604, title: "Pizza met aardappel en rozemarijn", cooking_time: 20, instructions: "<p>Stap 1: snijden</p>\r\n\r\n<p>Verwarm de oven voor ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Voor niet-vegetariërs is het lekker om enkele ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "pizza-met-aardappel-en-rozemarijn", image: "160712_FC_Aardappel_Pizza.jpg", description: "Een pizza beleggen met aardappel klinkt in eerste ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 09:07:06", updated_at: "2017-11-10 09:07:06", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 523, title: "Groene aardappelsoep", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de soep</u></h2>\r\n\r\n<p>Snipper...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Leuk en lekker om op te dienen met geroosterde ...", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: true, slug: "groene-aardappelsoep", image: "groene-aardappelsoep.jpg", description: "Een groene soep met smaak! Er gaat namelijk een kr...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:18", updated_at: "2017-07-17 13:39:25", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 626, title: "Fruitige aardappelmuffins ", cooking_time: 40, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Deze muffins zijn ideaal om mee te nemen naar e...", cooking_method: "Bakken", servings: 12, featured: true, slug: "fruitige-aardappelmuffins", image: "Hieper-de-Pieper---Aardappelmuffins-L_DIGI-WEB.jpg", description: "Deze fruitige aardappelmuffins zijn hét bewijs dat...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-06-05 10:01:06", updated_at: "2020-03-03 13:43:12", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 619, title: "Feestelijke pieperchips ", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de aardappelplakjes</u></h2>\r\n...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\">Papri...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "feestelijke-pieperchips", image: "PTTP_Batch1_-Feestelijke-pieperchips_landscape_pre...", description: "Zelf aardappelchips maken is makkelijk, leuk en on...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-01-29 13:00:24", updated_at: "2018-02-05 10:41:24", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 639, title: "Aardappelpuree-pannenkoekjes met parmezaanse kaas", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: Kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Z...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer de aardappelpuree-pannenkoekjes met wat...", cooking_method: "Pan", servings: 5, featured: true, slug: "aardappelpureepannenkoekjes-met-parmezaanse-kaas", image: "Aardappelpannenkoekjes_kopie_2.jpg", description: "Met aardappelpuree kan je alle kanten op. Probeer ...", average_rating: 4.5, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-09 16:03:54", updated_at: "2019-06-11 08:49:23", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 586, title: "Amerikaanse hash browns", cooking_time: 45, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer met een salade van plakjes komkommer en...", cooking_method: "koken en bakken", servings: 2, featured: true, slug: "amerikaanse-hash-browns", image: "20170906-Power_to_the_Pieper-Food_Cabinet-004_klei...", description: "Hash browns worden in Amerika traditioneel gegeten...", average_rating: 3.5, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-09-26 09:50:03", updated_at: "2020-04-16 09:23:30", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief