Makkelijk en Snel
Fit
Salade
30min
Vega

Roergebakken mediterraanse aardappeltjes .

4 Personen
    Ingrediënten
  • 450 g vastkokende aardappels
  • 75 g ontpitte zwarte olijven
  • 4 takjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 75 g rucola
  • zout en peper
Bereiding

Schil de aardappels en halveer ze. Doe ze met 1 eetlepel water in een magnetronschaal en dek ze af met magnetronfolie. Gaar ze in 4 à 5 minuten op vol vermogen. Laat ze 10 minuten nagaren.

Snij intussen de olijven in ringetjes en de basilicum in reepjes. Snij de aardappels in partjes. Verhit de olie in een wok. Bak de aardappelpartjes in 4 à 6 minuten op een hoog vuur goudbruin.

Voeg de olijven toe en bak ze 0,5 minuten mee. Voeg de rucola met de basilicum toe en bak dit 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Tip .

Heerlijk met een stukje vis uit de oven. 

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief