Roerei met knapperige aardappeltjes en ham

Aardappels zijn vrij neutraal van smaak en daarom een goede basis voor vullingen. Zoals dit roerei-gerecht.

35 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 1 grote vastkokende aardappel
  • 2 plakje rauwe ham of parmaham
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 3 el melk
  • zout en peper
  • 1 el boter

Bereiding

Stap 1: bak de vulling

Snij de ham in reepjes. Verhit de olie in een wok. Bak de ham in ca. 2 minuten knapperig in de olie. Neem ze uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schil de aardappels en snij deze in kleine blokjes van 1/2 x 1/2 cm. Bak de blokjes zachtjes ca. 15 minuten op een matig vuur in de achtergebleven olie in de wok. Schep regelmatig om.

 

Stap 2: bak het roerei

Klop intussen de eieren los met de melk. Breng op smaak met zout en peper. Schep alles uit de wok en maak de wok goed schoon. Verhit de boter in de schone wok en bak het eimengsel. Blijf hierbij goed over de bodem roeren en omscheppen zodat het roerei goed luchtig wordt. Als het roerei bijna overal gestold is, voeg je de ham en aardappels toe. Warm kort door en serveer direct.

Vergelijkbare recepten

10 min

Aardappelsla met garnaaltjes en grapefruit

15 min

Aardappelburgers

40 min

Roodbaars gevuld met aardappel uit de oven

1 u
vega

Aardappels met ricotta en gegrilde groenten

35 min
vega

Aardappel-linzensoep met geitenkaas

25 min
vega

Krieltjes met aïoli van saffraan

[#<Recipe id: 435, title: "Aardappelsla met garnaaltjes en grapefruit", cooking_time: 10, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de krieltjes</u></h2>\r\n\r\n<p>Ga...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Maak van deze salade een volwaardige maaltijd e...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelsla-met-hollandse-garnaaltjes-en-grapefru...", image: "aardappelsla-met-hollandse-garnaaltjes-en-grapefru...", description: "Van grapefruit kan je een heerlijke dressing maken...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:07", updated_at: "2017-07-17 12:04:43", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 413, title: "Aardappelburgers", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiden aardappels</u></h2>\r\n\r...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Is ook erg lekker met wat dikker gesneden kipfi...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelburgers", image: "Aardappelburgers.jpg", description: "Van aardappelpuree kan je van alles maken, zoals a...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:40", updated_at: "2019-05-28 09:00:08", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 467, title: "Roodbaars gevuld met aardappel uit de oven", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: &nbsp;snijd de ingredi&euml;nten</u...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de roodbaarzen eens door kalfslapjes. V...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "met-aardappel-gevulde-roodbaars-in-de-oven", image: "met-aardappel-gevulde-roodbaars-in-de-oven.jpg", description: "Heerlijk voor de zomer: roodbaars gevuld met aarda...", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:43", updated_at: "2018-02-13 17:53:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 407, title: "Aardappels met ricotta en gegrilde groenten", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Be...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg wat zongedroogde tomaten toe voor een medi...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappels-met-ricotta-en-gegrilde-groenten", image: "aardappels-met-ricotta-en-gegrilde-groenten.jpg", description: "Aardappels kun je poffen op de barbecue, maar ook ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:33", updated_at: "2017-07-13 14:09:08", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 487, title: "Aardappel-linzensoep met geitenkaas", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de aardappel en ui</u></h2>\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Liever geen geitenkaas? Vervang hem door een pi...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-linzenveloute-met-geitenkaas", image: "aardappel-linzenveloute-met-geitenkaas.jpg", description: "Een lekker vullende soep. Aardappels, uien, linzen...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:05", updated_at: "2017-07-17 15:10:55", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 408, title: "Krieltjes met aïoli van saffraan", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar en bak de aardappels</u></h2>\r...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit bijgerecht is heerlijk bij een dichtgeschro...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "krieltjes-met-aioli-van-saffraan", image: "krieltjes-met-aioli-van-saffraan.jpg", description: "Aïoli is een heerlijke knoflooksaus die goed past ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:34", updated_at: "2017-07-20 09:57:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief