
Razende Rösti met dip
De Razende Rösti met dip van Donovan Kraag
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 g aardappelen
- 1 kleine ui (optioneel)
- 1 ei
- 2 el bloem
- ½ tl nootmuskaat (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 tl citroensap
- ½ tl zout
- ½ tl dille of peterselie
- 1 el mayonaise (optioneel)
Voorbereiding
Rösti voorbereiden
- Schil de aardappelen en rasp ze grof.
- Knijp het overtollige vocht uit de geraspte aardappelen met een schone theedoek of keukenpapier.
- Snipper de ui (indien gebruikt) en meng deze met de geraspte aardappel.
Rösti beslag maken
- Voeg het ei, de bloem, zout, peper en nootmuskaat toe aan het aardappelmengsel.
- Meng goed door tot een samenhangend geheel.
Koekjes vormen en bakken
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Vorm kleine hoopjes van het mengsel en druk ze plat tot koekjes.
- Bak de rösti koekjes 3-4 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Yoghurtdip maken
- Meng de Griekse yoghurt, mayonaise (optioneel), knoflook, citroensap, zout, dille/peterselie en peper in een kommetje.
- Roer goed door en laat de smaken even intrekken.
Serveer de warme rösti koekjes met de frisse yoghurtdip.
Voor de rösti koekjes:
– 500 g aardappelen (kruimig of vastkokend)
– 1 kleine ui (optioneel)
– 1 ei (of plantaardige vervanger)
– 2 el bloem (of maïzena)
– 2 el olie
– ½ tl nootmuskaat (optioneel)
– Zout en peper naar smaak
Voor de yoghurtdip:
– 150 g Griekse yoghurt
– 1 teentje knoflook, fijngehakt of geperst
– 1 tl citroensap
– ½ tl zout
– ½ tl dille of peterselie
– 1 el mayonaise (optioneel)
– Peper naar smaak