Razende Rösti met dip

De Razende Rösti met dip van Donovan Kraag

Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g aardappelen
  • 1 kleine ui (optioneel)
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • ½ tl nootmuskaat (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl citroensap
  • ½ tl zout
  • ½ tl dille of peterselie
  • 1 el mayonaise (optioneel)

Voorbereiding

Rösti voorbereiden

  1. Schil de aardappelen en rasp ze grof.
  2. Knijp het overtollige vocht uit de geraspte aardappelen met een schone theedoek of keukenpapier.
  3. Snipper de ui (indien gebruikt) en meng deze met de geraspte aardappel.

Rösti beslag maken

  1. Voeg het ei, de bloem, zout, peper en nootmuskaat toe aan het aardappelmengsel.
  2. Meng goed door tot een samenhangend geheel.

Koekjes vormen en bakken

  1. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Vorm kleine hoopjes van het mengsel en druk ze plat tot koekjes.
  3. Bak de rösti koekjes 3-4 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  4. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Yoghurtdip maken

  1. Meng de Griekse yoghurt, mayonaise (optioneel), knoflook, citroensap, zout, dille/peterselie en peper in een kommetje.
  2. Roer goed door en laat de smaken even intrekken.

Serveer de warme rösti koekjes met de frisse yoghurtdip.

Voor de rösti koekjes:
– 500 g aardappelen (kruimig of vastkokend)
– 1 kleine ui (optioneel)
– 1 ei (of plantaardige vervanger)
– 2 el bloem (of maïzena)
– 2 el olie
– ½ tl nootmuskaat (optioneel)
– Zout en peper naar smaak

Voor de yoghurtdip:
– 150 g Griekse yoghurt
– 1 teentje knoflook, fijngehakt of geperst
– 1 tl citroensap
– ½ tl zout
– ½ tl dille of peterselie
– 1 el mayonaise (optioneel)
– Peper naar smaak

Vergelijkbare recepten