
Puree van appels en aardappelen
Aardappelpuree is heerlijk op gure dagen. De appel, kaneel en rozijnen maken het tot een echte winterkost!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 grote, bloemige aardappels, geschild en in blokjes
- 3 appels, geschild en zonder klokhuis
- 2 el rozijnen
- 2 el room
- zout
Voorbereiding
Stap 1: maak de aardappelpuree
Kook de aardappels in een bodempje water in de magnetron beetgaar (5 à 6 minuten op 600W). Pureer ze. Maak vervolgens de appelcompote: kook de appels ongeveer 8 minuten op 600W in een bodempje water in de magnetron. Pureer ze met een vork.
Stap 2: meng appelcompote bij de puree
Meng de aardappel- en de appelpuree. Kruid met zout en voeg wat room toe om de puree smeuïger te maken. Je kan de puree afwerken met een beetje kaneel of wat rozijnen.