Puree van appels en aardappelen

Aardappelpuree is heerlijk op gure dagen. De appel, kaneel en rozijnen maken het tot een echte winterkost!

20 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 grote, bloemige aardappels, geschild en in blokjes
  • 3 appels, geschild en zonder klokhuis
  • 2 el rozijnen
  • 2 el room
  • zout

Voorbereiding

Stap 1: maak de aardappelpuree

Kook de aardappels in een bodempje water in de magnetron beetgaar (5 à 6 minuten op 600W). Pureer ze. Maak vervolgens de appelcompote: kook de appels ongeveer 8 minuten op 600W in een bodempje water in de magnetron. Pureer ze met een vork.

 

Stap 2: meng appelcompote bij de puree

Meng de aardappel- en de appelpuree. Kruid met zout en voeg wat room toe om de puree smeuïger te maken. Je kan de puree afwerken met een beetje kaneel of wat rozijnen.

Vergelijkbare recepten