Makkelijk en Snel
Fit
Budget
21min
Vega
Kids

Puree van appels en aardappelen .

4 Personen

Aardappelpuree is heerlijk op gure dagen. De appel, kaneel en rozijnen maken het tot een echte winterkost!

    Ingrediënten
  • 4 grote, bloemige aardappels, geschild en in blokjes
  • 3 appels, geschild en zonder klokhuis
  • 2 el rozijnen
  • 2 el room
  • zout
Bereiding

Stap 1: maak de aardappelpuree

Kook de aardappels in een bodempje water in de magnetron beetgaar (5 à 6 minuten op 600W). Pureer ze. Maak vervolgens de appelcompote: kook de appels ongeveer 8 minuten op 600W in een bodempje water in de magnetron. Pureer ze met een vork.

 

Stap 2: meng appelcompote bij de puree

Meng de aardappel- en de appelpuree. Kruid met zout en voeg wat room toe om de puree smeuïger te maken. Je kan de puree afwerken met een beetje kaneel of wat rozijnen.

Tip .

Lekker met zure haring, gebakken spekjes of een stuk sukadelap.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief