Preistamppot met vis en kruidenboter

40 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 5 à 6 grote bloemige aardappels
  • 400 g prei
  • 50 g peterselie of kruiden zoals basilicum en bieslook
  • 130g zachte gezouten boter
  • 4 x 130 g rode mulfilet (met vel)
  • peper en zout

Voorbereiding

Snijd de prei in ringen. Schil de aardappels en kook ze, samen met de prei, 10 minuten in gezouten water. Hak de kruiden fijn en meng ze met de zachte boter. Breng op smaak met peper en zout.

Rol de boter in aluminiumfolie en laat opstijven in de koelkast. Giet de aardappels en de prei af en maak er puree van. Kruid met peper en zout. Bak gedurende 7 minuten in een braadpan de vis op het vel. Serveer de vis met de preipuree en een plakje kruidenboter.

Vergelijkbare recepten