
Power Salsa
De Power Salsa salade van Donovan Kraag
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 g aardappelen
- 2 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl zout
- ½ tl zwarte peper
Voorbereiding
Aardappelpartjes roosteren
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de aardappelen in partjes en meng ze met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout, peper en kruiden (indien gebruikt).
- Verdeel ze over een bakplaat en bak 25-30 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Salsa verde maken
- Meng alle ingrediënten voor de salsa verde in een kom en roer goed door.
Verdeel de salsa verde over de warme aardappelpartjes en serveer direct.
Voor de aardappelpartjes:
– 500 g vastkokende aardappelen
– 2 el olijfolie
– 1 tl paprikapoeder
– ½ tl knoflookpoeder
– ½ tl zout
– ½ tl zwarte peper
– Optioneel: ½ tl gedroogde oregano of tijm
Voor de salsa verde:
– 1 handvol peterselie, fijngehakt
– 1 handvol basilicum, fijngehakt
– 1 el gepekelde kappertjes, fijngehakt
– 1 tl Dijonmosterd
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 tl rode wijnazijn of citroensap
– 3 el olijfolie
– Zout & peper naar smaak