Power Salsa

De Power Salsa salade van Donovan Kraag

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper

Voorbereiding

Aardappelpartjes roosteren

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de aardappelen in partjes en meng ze met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout, peper en kruiden (indien gebruikt).
  3. Verdeel ze over een bakplaat en bak 25-30 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Salsa verde maken

  1. Meng alle ingrediënten voor de salsa verde in een kom en roer goed door.

Verdeel de salsa verde over de warme aardappelpartjes en serveer direct.

Voor de aardappelpartjes:
– 500 g vastkokende aardappelen
– 2 el olijfolie
– 1 tl paprikapoeder
– ½ tl knoflookpoeder
– ½ tl zout
– ½ tl zwarte peper
– Optioneel: ½ tl gedroogde oregano of tijm

Voor de salsa verde:
– 1 handvol peterselie, fijngehakt
– 1 handvol basilicum, fijngehakt
– 1 el gepekelde kappertjes, fijngehakt
– 1 tl Dijonmosterd
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 tl rode wijnazijn of citroensap
– 3 el olijfolie
– Zout & peper naar smaak

Vergelijkbare recepten